enterpriseimage.jpg

 

Semifinalists 2020
MITEF Greece Startup Competition

Το διεθνές πάνελ κριτών μελέτησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

29 ομάδες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ημιτελική φάση του προγράμματος επιτάχυνσης, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020.

Το διεθνές πάνελ κριτών ολοκλήρωσε με επιτυχία την αξιολόγηση των αιτήσεων που κατέθεσαν ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος του MITEF Greece Startup Competition 2020. Με βάση τα αποτελέσματα, 29 ομάδες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ημιτελική φάση του προγράμματος, που ξεκινά στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Το διεθνές προγράμμα «Επιτάχυνσης» του MITEF Greece, που διοργανώνεται με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά, στοχεύει στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Η διαδικασία επιλογής των 29 ομάδων έγινε με βάση τρία πολύ σημαντικά κριτήρια:

  • την τεχνολογική καινοτομία που προσφέρουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους
  • την ικανότητα επέκτασής τους στην παγκόσμια αγορά και
  • τη δυναμική απήχησή τους στη διεθνή οικονομία

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 θα καλωσορίσουμε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 17:30, τις ομάδες που θα αποδεχθούν την πρόσκληση συμμετοχής στο επόμενο στάδιο, θα τους παρουσιάσουμε το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει και θα τους δώσουμε την ευκαίρια να κάνουν ένα σύντομο pitch της επιχειρηματικής τους προσπάθειας.

Σε αυτό το δεύτερο στάδιο οι προκριθείσες ομάδες θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), τα οποία έχουν ως στόχο να τους βοηθήσουν στο να αποκτήσουν εξειδικευμένη επιχειρηματική τεχνογνωσία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες (business skills) σε διάφορους τομείς. Το περιεχόμενο των εργαστηρίων προέρχεται τόσο από το ΜΙΤ, όσο και από επαγγελματίες της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς. Η θεματολογία των εργαστηρίων περιλαμβάνει πρακτικές παρουσίασης επιχειρηματικής δράσης (pitching), νομικά θέματα, επικοινωνία, marketing, τεχνικές διαπραγμάτευσης, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού κ.ά. Συνάμα θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) από επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες και συνέργειες, που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

met4Στο τέλος του 4μηνου προγράμματος οι ομάδες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους κριτές και οι δέκα επικρατέστερες θα περάσουν στην τελική φάση, που θα λάβει χώρα στα μέσα Ιουνίου 2020.

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και η βράβευση των καλύτερων ομάδων και η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, η οποία πλέον αποτελείται από περισσότερα από 120 ελληνικά startups που έχουν ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα τα προηγούμενα έτη, καθώς και σε ένα ευρύτερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη των ΗΠΑ. Παράλληλα οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα και υποστηρικτικές υπηρεσίες, που θα συνδράμουν σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρίας τους. Ο διαγωνισμός καινοτομίας ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνει το ΜΙΤ Enterprise Forum στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, την κριτική επιτροπή, τις ομάδες και τους μέντορες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΜΙΤ Enterprise Forum.

MIT Enterprise Forum Greece

Το MIT Enterprise Forum Greece αποτελεί παράρτημα του MIT Enterprise Forum, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνδέεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το Ελληνικό παράρτημα συστάθηκε το 2013 και ήδη έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς για πέντε συνεχόμενες χρονιές έχει ολοκληρώσει επιτυχημένα προγράμματα επιτάχυνσης στην ελληνική επικράτεια και έχει συμβάλει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από τα προγράμματα επιτάχυνσης, τα εργαστήρια, τις ομιλίες και τις άλλες δραστηριότητες που υλοποιεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το ελληνικό παράρτημα φιλοδοξεί να συμβάλλει στο να γίνει η Ελλάδα ένα κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Το ευρύτερο όραμα του MIT Enterprise Forum είναι να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν καλύτερο κόσμο, επιταχύνοντας τη δημιουργία και την ανάπτυξη εταιριών που εστιάζουν στην καινοτομία και σε τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμια κλίμακα. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ενημερώνουμε, συνδέουμε και προάγουμε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας, διευκολύνοντάς τους να μετατρέψουν πολύ γρήγορα τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές προτάσεις για να τις υλοποιήσουν και να συμβάλλουν στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το επιστημονικό προσωπικό, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και οι εθελοντές που μας στηρίζουν συμβάλλουν καθοριστικά με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και το πάθος τους στην επιτυχία του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χαϊγκουή Κουντακτζιάν
Head of Marketing and Communications

MIT Enterprise Forum Greece
Περικλέους 49, Νέο Ψυχικό

Τ. 216 9002981
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.mitefgreece.org

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn