anapiria.jpg

 

Τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων στην έκθεση για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10-12 Μαΐου υποστήριξε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ). Ύστερα από τη δράση «Digital Greece», που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ 2018 με το ομώνυμο θεματικό πάρκο νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στο Alter Weekend φιλοξενήθηκαν δέκα start-ups που με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι start-uppers είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν λύσεις που αξιοποιούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες διευκολύνοντας την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς ανέφερε σχετικά: «Στον δρόμο για μια ισότιμη κοινωνία πρέπει να προχωρήσουμε όλες και όλοι μαζί. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας κάθε συμπολίτη μας, και η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα μας οδηγήσει στο τελικό μας στόχο, αυτόν των ίσων δικαιωμάτων».

Ο αρμόδιος της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece» κ. Γιώργος Χριστοφορίδης ανέφερε: «Η συμμετοχή στο Alter Weekend, το φεστιβάλ και την έκθεση για άτομα με αναπηρία, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι start-uppers παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες. Αξίζουν πολλά μπράβο στα νέα παιδιά, που δουλεύουν ασταμάτητα και δίνουν το παράδειγμα».

Από το δελτίο τύπου του ΥΨΠΤΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn