Oinosporos
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 13:19
Η ιδέα της σειράς περιποίησης Oinosporos προέκυψε από την ερευνητική εργασία της Eυαγγελίας Σωτηροπούλου, οινολόγου, MSc, PhD cand., στο ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με πεδίο έρευνας το γιγαρτέλαιο (λάδι από το κουκούτσι του σταφυλιού) από ελληνικές ποικιλίες με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ελαίου στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης.
Η ονομασία «Oinosporos» προέκυψε από την κινητήριο δύναμη του εγχειρήματος, που είναι το κρασί και το κουκούτσι (γίγαρτο) του σταφυλιού. Ο καρπός ή ο πυρήνας του καρπού ενός φυτού στο οποίο εμπεριέχονται τα αναπαραγωγικά εκείνα στοιχεία που του επιτρέπουν όταν φυτευτεί να μετεξελιχθεί σε φυτό. Αποτελεί το αρχικό στοιχείο από το οποίο δημιουργείται ή