epih1.JPG

 

Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή
στον 14ο κύκλο του βραβευμένου προγράμματος στήριξης της επιχειρηματικότητας
που χρηματοδοτείται από το Citi Foundation

Το Praksis BCC (Business Coaching Center), το πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας το οποίο υλοποιεί η ανθρωπιστική οργάνωση Praksis και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Citi Foundation από το 2016, προσφέρει και πάλι σε 35 νέους επιχειρηματίες τη στήριξη που χρειάζονται προκειμένου να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση.

Σε ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Citi στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Pathways to Progress, οι 35 νέοι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένη επιχειρηματική συμβουλευτική, business coaching αλλά και σεμινάρια ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων που υλοποιούνται από κορυφαίους παράγοντες της αγοράς.

epih2Στόχος του Praksis BCC είναι να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες εκεί ακριβώς που χρειάζεται ο καθένας, να οργανωθούν και να καταστρώσουν την επιχειρηματική τους στρατηγική, να τοποθετηθούν στην αγορά, να κοστολογήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να αναπτύξουν την κατάλληλη πολιτική ψηφιακού marketing, να λύσουν όλες τις λογιστικές/νομικές απορίες τους, να ορίσουν διαδικασίες και τρόπο λειτουργίας, να δομήσουν μια ομάδα που θα λειτουργεί αποδοτικά κ.λπ.

Εν κατακλείδι, στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να κάνετε το επιχειρηματικό σας βήμα σωστά, έχοντας υπολογίσει ορθολογιστικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της επιχειρηματικής σας προσπάθειας. 

Το Praksis BCC ακολουθεί μια μεθοδολογία η οποία έχει βραβευτεί και αναγνωρίζεται για τα απτά αποτελέσματα που πετυχαίνει.

Διαβάστε μαρτυρίες για το πρόγραμμα

«Το καλύτερο πρόγραμμα στο οποίο έχω συμμετάσχει (και έχω συμμετάσχει σε πολλά). Η διαφορά στη βοήθεια που προσφέρουν το Praksis BCC και το Citi Foundation είναι πως στοχεύουν στις προσωπικές σου ανάγκες. Η προσωποποιημένη αλληλεπίδραση με τους μέντορες καθιστά το πρόγραμμα το καλύτερο που έχω παρακολουθήσει».

Σπύρος Τσουκαλάς, Συνιδρυτής, ΒΑΒΕΛ

«Το Praksis BCC ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Με εντυπωσίασε η σφαιρικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το επιχειρείν, καθότι προσφέρει πληθώρα πληροφοριών και γνώσεων σε όλους τους τομείς. Κυρίως όμως με κέρδισε το ζεστό κλίμα. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η εξαιρετική συνεργασία με βοήθησαν να προχωρήσω την επιχειρηματική μου ιδέα όχι ένα αλλά πολλά βήματα.

Σοφία Τζουανάκη, Ιδρύτρια, Nymphes Cosmetics

Αιτήσεις συμμετοχής για το Praksis BCC γίνονται δεκτές μέχρι και τις 20/9/2020 στο praksisbcc.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το Praksis BCC

Από το 2014 η Praksis έχει αναγνωρίσει πως η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την αντιμετώπιση του αποκλεισμού. Έτσι, δημιουργήθηκε το Praksis BCCένα βραβευμένο και εντατικό πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που ξεχωρίζει γιατί αφορά κάθε κλάδο της οικονομίας, για την εξατομικευμένη και προσωποποιημένη προσέγγιση που ακολουθεί, αλλά και γιατί εστιάζει τόσο στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση όσο και στα soft skills της επιχειρηματικότητας. Το Praksis BCC έχει αναπτύξει συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, όπως οι Deloitte, Oriflame, ΚΕΜΕΛ, The People’s Trust, AFI, Saint Startup, που συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης έχει κινητοποιήσει μια ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που απαρτίζουν την ομάδα των «Ambassador» του προγράμματος. Μεταξύ αυτών οι Αιμ. Κυριάκου (Citi Country Officer), Αλ. Αγγελόπουλος (CEO, Aldemar Resorts), Κ. Μαρινάκης (CEO, Oriflame), Σ. Μπατζιάς (Principal on Strategy, Deloitte),  Δ. Κρις (CEO, Tuvunu), Μ. Λαμπράκη (chef, συγγραφέας), Γ. Καρακάσης (Master of Wine), Δ. Φουντουκάκου (γεν. διευθύντρια, IST College) και H. Mangipudi (CEO, finUNO).

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi

Η πρωτοβουλία Pathways to Progress του Citi Foundation, μέσω της οποίας χρηματοδοτείται το Praksis BCC από τον Αύγουστο 2016, εντάσσεται σε  ένα παγκόσμιο τριετές πρόγραμμα επένδυσης 100 εκατ. δολ. και εθελοντικής προσφοράς 10.000 εργαζομένων της Citi, με στόχο να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση και την απασχόληση 500.000 νέων σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την επέκταση μιας αρχικής προσφοράς 50 εκατ. δολ. που υποστήριξε περισσότερους από 100.000 νέους σε δέκα πόλεις των ΗΠΑ. Το Pathways to Progress στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο και στη βελτίωση της ποιότητας του εργατικού δυναμικού δημιουργώντας ευκαιρίες για πρώτη εργασία, πρακτική, επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τα ευρήματα μιας παγκόσμιας έρευνας  που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο αισιοδοξίας των νέων παρά την έλλειψη που υπάρχει σε ευκαιρίες και δεξιότητες.

http://www.citifoundation.com/citi/foundation/programs/pathways-to-progress.htm

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn