DR.IV_-_AVANADE.png

 

  • Τρία βραβεία κατέκτησε η ελληνική ομάδα Dr. IV από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ένθερμες δηλώσεις υποστήριξης του Junior Achievement από Νίκη Κεραμέως, Άκη Σκέρτσο και Μαργαρίτη Σχοινά
  • Φωτογραφίες: https://we.tl/t-AyHIQ0OuT7
  • Δείτε τη live μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=V0CRRiu3NNI

Με μεγάλη επιτυχία και ένθερμες δηλώσεις υποστήριξης του Junior Achievement στο ύψιστο πολιτικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου η διαδικτυακή τελετή των βραβεύσεων του 17ου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού φοιτητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2020, που φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Junior Achievement Greece.

Η virtual και live εκδήλωση της Ελλάδας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα χιλιάδες γραφεία του Junior Achievement και των υποστηρικτών του στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και έστειλε ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας με την ανάδειξη του ταλέντου της νέας γενιάς. Οι 18 φοιτητικές ομάδες από 17 ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίζονταν ήταν διαδικτυακά συνδεδεμένες με το κεντρικό στούντιο, μάθαιναν live τα αποτελέσματα και έβγαιναν «στον αέρα» για να πανηγυρίσουν και να ευχαριστήσουν για την κατάκτηση του βραβείου. 

Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε κατά την ανακοίνωση του πρώτου βραβείου από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Καλύτερη Φοιτητική Startup της Ευρώπης 2020 ανακηρύχθηκε η κοινωνική επιχείρηση «Αid4All» από την Κύπρο, την οποία αποτελούν οι φοιτητές Γιώργος Μίσιης, Χρίστος Πίτσιλλος, Κωνσταντίνος Σαρρής, Αναστάσιος Χρυστοστόμου και Μαρίνος Χατζησταυρής. Προϊόν της επιχείρησης είναι ένα καινοτόμο σύστημα επικοινωνίας για να «αισθάνονται» οι κωφοί αθλητές και αθλήτριες στα ομαδικά παιχνίδια. Μέσω ενός πομπού (σφυρίχτρας) και ενός δέκτη (βραχιολιού με δόνηση) είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται άμεσα τα σφυρίγματα για παραβάσεις και να αντιδρούν ανάλογα. Το προϊόν έχει δοκιμαστεί σε κωφούς αθλητές με εξαίρετα αποτελέσματα. Η επιτυχία της ομάδας από την Κύπρο ήταν μάλιστα διπλή, καθώς κατάφερε να κερδίσει και το βραβείο του κοινού, το Public Choice Award, συγκεντρώνοντας 10.000 ψήφους. Δείτε το video της Αid4All: https://www.youtube.com/watch?v=dY7XoG5Gnjw.

«Όλοι στον Οργανισμό JA Κύπρου είμαστε περήφανοι για την επιτυχία της εθνικής ομάδας μας, η οποία δούλεψε σκληρά εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων περιστάσεων και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.  Πολλά συγχαρητήρια στους νέους και στις νέες όλων των υπόλοιπων χωρών, που δείχνουν τον δρόμο και ρίχνουν φως σε προβλήματα που ταλανίζουν όλη την ανθρωπότητα. Συγχαρητήρια στο Junior Achievement Europe και στο Junior Achievement Greece για μια άρτια ψηφιακή διοργάνωση», δήλωσε η CEO του Junior Achievement Cyprus Αντιγόνη Κωμοδίκη.

Το JA Greece είχε ετοιμάσει ως έκπληξη ένα αληθινό πρώτο βραβείο, όμοιο με το εικονικό που φαινόταν στην οθόνη.  Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφος και Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου κράτησε στα χέρια της το βραβείο, το έδειξε στην Aid4All και τους είπε ότι θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά για να το κρατήσουν ως ανάμνηση αυτής της μεγάλης επιτυχίας τους.

Στον χαιρετισμό της, πριν από την ανακοίνωση της νικήτριας ομάδας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τόνισε στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κοινό της διαδικτυακής εκδήλωσης ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ένθερμα τα προγράμματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. «Θεωρούμε ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς καλλιεργεί δεξιότητες που έχουν σχέση με την καινοτομία, τη βιωματική γνώση και τη συνεργατικότητα. Πριν από μερικές εβδομάδες περάσαμε νομοθεσία με την οποία η επιχειρηματικότητα αποτελεί μέρος του ωρολόγιου προγράμματος των σχολείων», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Άκης Σκέρτσος και Μαργαρίτης Σχοινάς απένειμαν το 2ο και το 3ο βραβείο

Το δεύτερο βραβείο απένειμε στην ομάδα Mized από την Πορτογαλία ο υφυπουργός Παρά Τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό της Κυβέρνησης Άκης Σκέρτσος, ο οποίος, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός υποστηρίζει θερμά εδώ και πολλά χρόνια το Junior Achievement Greece.  O κ. Σκέρτσος, έχοντας διατελέσει για 4 χρόνια γεν. γραμματέας του JA Greece, δήλωσε ότι γνωρίζει εκ των έσω πόσο θετική επίδραση έχει στη ζωή των παιδιών η μαθητική και φοιτητική επιχειρηματικότητα και υπογράμμισε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προάγει το όραμα και την αποστολή του JA Greece στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται στην οικονομία, στον δημόσιο τομέα και στο εκπαιδευτικό σύστημα. Έπειτα από σύσταση του JA εισαγάγαμε την επιχειρηματικότητα ως μάθημα επιλογής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συνεχίζουμε να κάνουμε μικρά και μεγάλα βήματα που αλλάζουν τη χώρα μας και δίνουν ώθηση στη νέα γενιά», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Το τρίτο βραβείο απένειμε στην ομάδα Stiles από τη Μάλτα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι είναι πολύ μεγάλη η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο έργο του Junior Achievement και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σημαντική πρωτοβουλία για μια νέα ατζέντα δεξιοτήτων. «Εκεί θα τονίσουμε την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει τον επόμενο χρόνο σε μια “επανάσταση” όσον αφορά την ανάπτυξη δεξιοτήτων, και στην καρδιά αυτής της “επανάστασης” βρίσκεται η επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρηματικές δεξιότητες είναι πολύ σημαντικές για να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας και να λύσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Τρία βραβεία στην ελληνική ομάδα Dr. IV

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ελληνική ομάδα Dr. IV από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ενθουσίασε την κριτική επιτροπή της πολυεθνικής εταιρίας τεχνολογίας Αvanade και κατέκτησε το βραβείο ψηφιακής καινοτομίας Avanade Digital Innovation Award 2020. Το Dr. IV είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης ορών στα νοσοκομεία και στις κλινικές, που σώζει ζωές. Με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things, το Dr. IV ειδοποιεί άμεσα στο κινητό το νοσηλευτικό προσωπικό όταν προκύπτουν σφάλματα ορών έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη και να αποφευχθεί επικίνδυνη επιπλοκή.  Σπουδαία διάκριση πέτυχαν τα μέλη της ομάδας Χριστιάννα Γεωργούλη και Αντώνης Φάρος, που κέρδισαν το Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας / JA Europe Alumni Leadership Award 2020  του διαγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 5 νικητές του βραβείου οι 2 ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας Dr. IV!

Οι φοιτητές του ΟΠΑ είναι ενθουσιασμένοι και κάνουν λόγο για μια αξέχαστη εμπειρία. «Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι μια ιδέα που ξεκίνησε μέσα από ένα πανεπιστημιακό μάθημα θα έφτανε σε σημείο να εκπροσωπεί τη χώρα και το πανεπιστήμιό μας σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που, πέρα από τη συμμετοχή μας, καταφέραμε να κερδίσουμε το Αvanade Digital Innovation Award 2020. Το Junior Achievement Greece μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη startup ιδέα μας Dr. IV και μας βοήθησε να προχωρήσουμε στα επόμενά μας βήματα. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας, στο JA Greece, στο JA Europe και σε όσους αντιπροσώπους εταιριών μάς στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσαν τα μέλη της ομάδας Χριστιάννα Γεωργούλη, Αντώνης Φάρος και Γιάννης Βούγιας.

Δείτε το video της ομάδας Dr. IV: https://www.youtube.com/watch?v=yPSLN6eoGMk.

 Οι κορυφαίοι ομιλητές του JA Europe Enterprise Challenge 2020»

 Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εντυπωσίασε το διεθνές κοινό με τις έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών της Ευρώπης και τα μηνύματα αισιοδοξίας που μετέφεραν οι σπουδαίοι ομιλητές που συμμετείχαν: η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία Mariya Gabriel, η ευρωβουλευτής Μartina Dlabajova, o CEO του JA Europe Salvatore Nigro, o πρόεδρος του JA Europe Adam Warby, o CEO του JA Worldwide Αsheesh Advani, o πρόεδρος του JA Worldwide Francesco Vanni d’ Archirafi, o πρόεδρος του JA Greece Mάρκος Βερέμης, ο γενικός διευθυντής του JA Greece και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του JA Eυρώπης Αργύρης Τζικόπουλος, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, διευθύνων σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας και αντιπρόεδρος του JA Greece Aιμίλιος Κυριάκου, ο γενικός διευθυντής της ΜetLife Ελλάδος και Κύπρου Κυριάκος Αποστολίδης, η φοιτήτρια-υπότροφος του JA Greece Mαρία Κοκάλα, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δουκίδης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και CSR της Intrasoft International Γιάννος Κοντραφούρης κ.ά.

 Όλα τα αποτελέσματα του JA Europe Enterprise Challenge 2020

Οι νικητές όλων των βραβείων είναι οι εξής:

JA Europe Αlumni Leadership Award: Daniel Jennings (UK), Christianna Georgouli (Greece), Antonis Faros (Greece), Pauline Lacherade (France), Martynas Ziurys (Lithouania)

Public Choice Award: Aid4All, Cyprus

MetLife Customer Focus Award 2020: Pure World, UK

Citi Sustainability Solutions Award 2020: Shamp-pop, Belgium FL

Avanade Digital Innovation Award: Dr. IV, Greece

Microsoft JA Tech for the Future Award: WHISP, Bulgaria

3ο  Bραβείο: Stiles, Μάλτα

2ο Βραβείο: Μized, Πορτογαλία

1ο Βραβείο: Αid4All, Κύπρος

Όλες οι πληροφορίες για τις ομάδες, τα αποτελέσματα και τους ομιλητές του JA Europe Enterprise Challenge 2020 βρίσκονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.jaenterprisechallenge.org.

Το Junior Achievement Greece ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές του JA Europe Enterprise Challenge 2020: ΜetLife, Τhe Signal Group, Intrasoft International, Citi, ManpowerGroup Greece, AB Bασιλόπουλος, Α.Μ. Nomikos TWMA S.A., Genesis Pharma, ΙMERYS Greece, LPC Α.Ε., Siemens A.E., M.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Kοsmos 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 96.9 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

Για να ενημερώνεστε για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας και τους διαγωνισμούς, ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Instagram: ja_greece

Twitter: https://twitter.com/JA_Greece

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCz1r7rHoukrRyUm4Tyfh3Ew

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Γιαννέτου, δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Junior Achievement Greece, 6932 192633, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn