Food_for_growth_Press_Release.jpg

 

Οι Industry Disruptors Game Changers και το Fortune Greece εγκαινιάζουν το πρόγραμμα Food For Growth, μια νέα μεγάληπρωτοβουλία στον τομέα του τροφίμου, που αποτελεί κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα δίνει σήμερα μια τεράστια μάχη απέναντι σε μια διεθνή υγειονομική κρίση με πρωτοφανείς οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Η επόμενη ημέρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις προϋποθέτει μεγάλες και βαθιές αλλαγές με στρατηγικό προσανατολισμό στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, την ηγεσίακαι με καταλύτη για την οικονομίατις υγιείς μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρηματικές δυνάμεις.

Την ώρα που η Ελλάδα εξασφαλίζει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα αναπτυξιακό «πακέτο» έως και 60 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, ζητούμενα αποτελούν η αυξημένη παραγωγικότητα, η ισχυρότερη εξωστρέφεια, ηψηφιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και η υιοθέτηση εφαρμογών γεωργίας ακριβείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ευρύτερος αγροδιατροφικός τομέας έχει αυτή τη στιγμή μια ιστορική ευκαιρία να καταστεί πρωταγωνιστής της νέας ελληνικής οικονομίας μέσα στον γενικότερο αναπροσανατολισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας.

Ο διαγωνισμός Food For Growth έρχεται να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο γύρωαπό τις προκλήσεις που συνδέονται ευρύτερα με τον κλάδο των τροφίμων και των ποτώνσε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, την αγροδιατροφική αλυσίδα και τη συμβολαιακή γεωργία,αλλά και με την αειφορία, δηλαδή τη διατροφική τάση που προστατεύειτη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Στο Food For Growth καλούνται να συμμετάσχουν μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις με στρατηγική προτεραιότητα τη διεθνή ανάπτυξη. Μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία, την οποία θα πλαισιώσουνομιλητές από φορείς και εταιρίες σεειδικά διαμορφωμένα panels, θα αναδειχθεί ο πρώτος νικητής σε εκδήλωση* τον Σεπτέμβριο.

Οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα διεκδικήσουν:

  • Υποστήριξη σε θέματα δημοσιότητας και επικοινωνίας από το Fortune.
  • Υποστήριξη σε θέματα marketing και branding από την MSCOMM.
  • Υποστήριξη σε θέματα εξωστρέφειας, πωλήσεων, τεχνογνωσίας και γενικότερα παρουσίας στα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού.

Σε συνεργασία με φορείς και θεσμικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο ΣΕΒΤ, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Τροφίμου στην Ελλάδα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το πρόγραμμα Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά, το Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής,o διαγωνισμός Food For Growth θα αναδείξει τη δυναμική της ελληνικής παραγωγής και θα συμβάλει έμπρακτα στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, τη βελτίωση της διασύνδεσής τους με την παγκόσμια αγορά και την προώθηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της αγροδιατροφής, της γαστρονομίας και του τουρισμού, με έμφαση στην ασφάλεια των τροφίμων, τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος και την ενσωμάτωση καινοτόμων λύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι εδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα συμμετοχών https://apply.foodforgrowth.gr/, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15.7.2020.

*Η μεγάλη εκδήλωση του τελικού τού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ με γνώμονα τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν λόγω του Covid-19.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn