stentoras-12th-university-competition-enterpreneurship.jpg

Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι τελικές παρουσιάσεις και η βράβευση των επιχειρηματικών και ερευνητικών ομάδων που συμμετείχαν στον 12ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 (https://ennovation.gr/) που υποστηρίζεται από 20+ πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι 17 ομάδες των Entrepreneurship, Research και Young Entrepreneurship Streams παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδό τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην 8μηνη διαδικασία επιτάχυνσης (virtual acceleration process) του διαγωνισμού. Έξι (6) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 11.000 ευρώ που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

The Research & Technology Innovation Awards

1ο βραβείο στην ομάδα LANGaware: Αφορά μια καινοτόμα εφαρμογή που έρχεται να καλύψει τo τεκμηριωμένo κενό στη διάγνωση και παρακολούθηση του Αλτσχάιμερ, καθώς μπορεί να προσφέρει εύκολη, προσιτή, ακριβή και πρώιμη διάγνωση της νόσου με τεχνικές μηχανικής μάθησης και αναγνώρισης φωνής.

2ο βραβείο στις ομάδες:

Coffeco: Αφορά μια λύση που αξιοποιεί τα οργανικά υπολείμματα του καφέ και απομονώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που κρύβονται μέσα τους. Οι γνωστές πολυφαινόλες έχουν μεγάλη ζήτηση από τις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών καθώς τις χρησιμοποιούν ως φυσικά συντηρητικά και ενισχύουν την αντιοξειδωτική τους δράση.

Narralive: Προσφέρουν τα SurroundStories, μία καινοτόμα μορφή MixedReality τεχνολογίας και εμπειριών που μέσω του 3d ήχου φέρνουν ένα διαδραστικό κόσμο ιστορίας στον χώρο γύρω μας τον οποίο επηρεάζουμε με τη φωνή και τις κινήσεις μας.

The Entrepreneurial Impact Awards

1ο βραβείο στην ομάδα Oliveex: Αφορά μία τεχνολογική λύση IoT που χρησιμοποιεί αισθητήρες και συσκευές ανίχνευσης, πλήρως ασύρματη που είναι 24/7 συνδεδεμένη σε δεξαμενές αποθήκευσης, συλλέγοντας δεδομένα για την ασφάλεια των ζυμωμένων τροφίμων.

2ο βραβείο στην ομάδα enchatted:

Πρόκειται για μία λύση που προσφέρει ολοκληρωμένες δοκιμές και αξιολόγηση για διεπαφές, όπως chatbots και εφαρμογές φωνής.

The Young Entrepreneurship Award

Oqullar: Αφορά μία 3D & Augmented Reality εφαρμογή που μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου γεφυρώνει το κενό μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού κόσμου παρέχοντας μοναδικές και διαδραστικές αγοραστικές εμπειρίες.

Στην 22μελή κριτική επιτροπή ειδικών και επενδυτών συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), εκπρόσωποι των τριών funds του Innovation Window, (Metavallon VC, Uni.Fund και Velocity Partners), των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμού, καθώς και εκπρόσωποι από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Φέτος, οι χρυσοί χορηγοί του διαγωνισμού είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Cardlink, η Eurobank και η Unilever.

Επίσης, το διαγωνισμό ενισχύουν ως χορηγοί η COSMOTE, η insurancemarket και η PEOPLECERT. Ακόμη, το NBG Business Seeds έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα Oliveex να περάσει απευθείας στη 2η φάση του «Διαγωνισμoύ Καινοτομίας και Τεχνολογίας» συνοδευόμενη από ένα tablet, το Reload Greece έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα Aithra να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme, το Κέντρο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του ΕΚΠΑ έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες CarmaShare, LANGaware και Narralive να υποστηριχθούν από το πρόγραμμα επιτάχυνσής του, το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ έδωσε στις ομάδες LANGaware, Oliveex και Oqullar τη δυνατότητα για συστηματική καθοδήγηση, υποστηρικτικές υπηρεσίες, coaching και φιλοξενία για 6 μήνες και τέλος, η PEOPLECERT παρείχε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη των νικητριών ομάδων να επωφεληθούν από μία μεγάλη γκάμα πιστοποιήσεων της εταιρίας.

Ο διαγωνισμός Ennovation διοργανώνεται από το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN και επιστημονικούς υπεύθυνους τον Καθηγητή Γ. Δουκίδη και την Αναπλ. Καθηγήτρια Κ. Πραματάρη.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη, Γεν. Διευθύντρια του Κέντρου ACEin, ανακοίνωσε την έναρξη του 13ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Ennovation.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn