oin.jpg

 

Η ιδέα της σειράς περιποίησης Oinosporos προέκυψε από την ερευνητική εργασία της Eυαγγελίας Σωτηροπούλου, οινολόγου, MSc, PhD cand., στο ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με πεδίο έρευνας το γιγαρτέλαιο (λάδι από το κουκούτσι του σταφυλιού) από ελληνικές ποικιλίες με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ελαίου στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης.

Η ονομασία «Oinosporos» προέκυψε από την κινητήριο δύναμη του εγχειρήματος, που είναι το κρασί και το  κουκούτσι (γίγαρτο) του σταφυλιού. Ο καρπός ή ο πυρήνας του καρπού ενός φυτού στο οποίο εμπεριέχονται τα αναπαραγωγικά εκείνα στοιχεία που του επιτρέπουν όταν φυτευτεί να μετεξελιχθεί σε φυτό. Αποτελεί το αρχικό στοιχείο από το οποίο δημιουργείται ή γεννιέται κάτι. Συμβολίζει τη νέα αρχή και την ελπίδα.

p24Τα προϊόντα ακολουθούν τη λογική της κυκλικής οικονομίας, εφόσον το βασικό έλαιο προέρχεται από το κουκούτσι του σταφυλιού, που συνήθως δεν έχει αξιοποίηση, και έχουν οικολογική προσέγγιση.  

Η σειρά περιποίησης του Oinosporos περιλαμβάνει σαπούνια (στερεή και υγρή μορφή), κρέμες περιποίησης σώματος και προσώπου, κρέμες απολέπισης προσώπου και σώματος, άλατα, έλαια περιποίησης σώματος και προσώπου και προϊόντα περιποίησης χειλιών.  Η σειρά wine spa του Oinosporos περιλαμβάνει αρωματικά κεριά και αρωματικά χώρου (diffusers) που παραπέμπουν σε αρώματα και χρώματα κρασιού.

Τα προϊόντα Oinosporos περιέχουν φυτικά συστατικά, συμβατά με την επιδερμίδα, και παρουσιάζουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για όλο το σώμα. Περιέχουν φυσικά αιθέρια έλαια, τα οποία δρουν ολιστικά τόσο για το σώμα, όσο και για την ψυχή, προάγοντας την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά με φυσικό τρόπο, προσφέροντας μέγιστη καλλυντική ευχαρίστηση και αποτελεσματικότητα και φιλική προσέγγιση στο περιβάλλον.

Το γιγαρτέλαιο είναι πολύ ελαφρύ, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει οποιοδήποτε υπόλειμμα, σε αντίθεση με άλλα έλαια. Έχει στυπτικές ιδιότητες, ισχυρή αντιοξειδωτική δραστηριότητα λόγω της παρουσίας των πολυφαινολών, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά τη σύσφιξη του δέρματος. Η τακτική εφαρμογή του γιγαρτελαίου προσδίδει την απαραίτητη στυπτικότητα που είναι χρήσιμη για την τόνωση του δέρματος και τη σύσφιξή του.

Η φιλοσοφία της σειράς Oinosporos βασίζεται σε 4 αρχές:pan24

  1. 1.Να εμπνεύσει ένα ολιστικό μοντέλο εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς από την αξιοποίηση του γιγαρτελαίου, επαναχρησιμοποιώντας δηλαδή τα υποπροϊόντα του οινοποιείου, που συνήθως πετιούνται ή βρίσκουν άλλη χρήση (απόσταξη για παραγωγή ποτών).
  2. 2.Φυτικά καλλυντικά υψηλής αποτελεσματικότητας για την περιποίηση του προσώπου, των μαλλιών και του σώματος που προστατεύουν, αναζωογονούν και προσφέρουν υγεία πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
  3. 3.Να επιμένει στην έρευνα, εμπλουτίζοντας τα προϊόντα της με νέα φυσικά και βιολογικά εκχυλίσματα υψηλότερης αποτελεσματικότητας, αλλά και δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα.
  1. 4. Να συνεχίσει να επενδύει στην αφοσίωση των καταναλωτών με αυξημένη οικολογική συνείδηση και σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Βραβεύσεις

  • Ιούνιος 2018: Καινοτόμος επιχειρηματική ιδέα από τον διαγωνισμό που έγινε στο πλαίσιο του 4ου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η επιχειρηματικότητα στην πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών και το Κέντρο Καινοτομίας & Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Δεκέμβριος 2019: Πρώτο βραβείο Gold στα RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) Awards.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn