stentoraslogonew400px

Επιχειρηματικότητα

Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα της κρίσης

Περισσότερα...

Σε μία εποχή που ο καταναλωτικός ρυθμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο το ζητούμενο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων με σαφή αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας. Ο πάνσοφος λαός μας λέει ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Παρ’ όλα αυτά ως κοινωνία εν γένει δεν δείχνουμε την πρέπουσα νοοτροπία, προσπαθώντας να βρούμε δυσανάλογες λύσεις και ουσιαστικά κρύβουμε τα απορρίμματα «κάτω από τα χαλί».

Σε αυτό έρχεται να δώσει απάντηση το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Αυτή η νέα τάση, που κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, έχει ως στόχο τη μείωση της σπατάλης πόρων, την επαναχρησιμοποίηση, αλλά παράλληλα και τη μακρόχρονη αξιοποίηση προϊόντων και την ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων. Ανακύκλωση, θα σκεφτεί

Περισσότερα...

Σε ψηφιακό μετασχηματισμό στοχεύει η κυβέρνηση με δύο νέα προγράμματα ύψους 100 εκ. ευρώ

Περισσότερα...

Εντός του Μαΐου θα προκηρυχθούν τα δύο νέα προγράμματα – καθεστώτα «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για Μ.μ.Ε.» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Ο προϋπολογισμός των δύο αυτών προγραμμάτων ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και, όπως ανέφερε ο υπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης κ. Χαρίτσης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου του Σ.Ε.Β. «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις», για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού

Περισσότερα...

Μεταρρυθμιστικό «big bang» και προσέλκυση επενδύσεων προτείνει ο Σ.Ε.Β.

Περισσότερα...

Σε παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων με σκοπό να κλείσει το επενδυτικό κενό που παρουσιάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, να τονωθεί η αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας προχώρησε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. κ. Θεόδωρος Φέσσας την εβδομάδα που μας πέρασε. Όπως υποστήριξε, μέσω ενός ταχύρρυθμου προγράμματος επενδυτικών μεταρρυθμίσεων είναι δυνατός ο υπερδιπλασιασμός των παραγωγικών επενδύσεων και η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας έως το 2025.

Περισσότερα...

OK!Thess: Το οικοσύστημα καινοτομίας του δήμου Θεσσαλονίκης που στηρίζει τις start-up πρωτοβουλίες

Περισσότερα...

Τι είναι το OK!Thess, πότε δημιουργήθηκε και από ποιον;

Το OK!Thess είναι μία πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης που έφερε γύρω από το ίδιο τραπέζι 8 σημαντικούς φορείς της πόλης, εκ των οποίων ο καθένας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Έχει όμως πολλαπλασιαστικό όφελος όταν αυτοί οι φορείς δρουν συντονισμένα και ενώνουν δυνάμεις. Οι ιδρυτικοί φορείς αυτοί, εκτός από τον δήμο, είναι τα 4 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (Α.Π.Θ., ΠΑ.ΜΑΚ., I.H.U. και

Περισσότερα...

Βόμβα στον Ε.Φ.Κ.Α. από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Περισσότερα...

Σαν βόμβα έπεσε η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων (δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών κ.ά.) και των αγροτών στον Ε.Φ.Κ.Α. Πρακτικά με την απόφαση αυτή του Σ.τ.Ε. (Συμβουλίου της Επικρατείας) ξηλώνεται ο νόμος 4387/2016 ή αλλιώς γνωστός ως «νόμος Κατρούγκαλου», ο οποίος είχε προκαλέσει την ενοποίηση των ταμείων και προέβλεπε αυξημένες εισφορές για κάποιους κλάδους.

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.