Untitled-1.jpg

 

 

23 & 24 Ιουνίου 2021

Είμαστε σε μία περίοδο όπου η σημασία της διασύνδεσης κάθε είδους συσκευών βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μία έννοια με την οποία ασχολείται το σύνολο των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών.

Παράλληλα, βλέπουμε πλέον την 5η γενιά των δικτύων κινητής τηλεφωνίας να είναι εμπορικά διαθέσιμη και στη χώρα μας και να προσφέρεται μία σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες, νέες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Αυτές οι νέες υπηρεσίες και εφαρμογές αλλά και οι δυνατότητες των 5G δικτύων θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο φετινό Mobile Connected World.

Ο τρόπος με τον οποίο οι δυνατότητες που προσφέρει το 5G θα αξιοποιηθούν από developers, εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών αλλά και λύσεων hardware θα είναι στο επίκεντρο των παρουσιάσεων και των συζητήσεων στο συνέδριο.

Τα δίκτυα 5G δεν προσφέρουν απλά και μόνο πολύ υψηλότερες ταχύτητες διασύνδεσης δεδομένων. Στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται ακόμη το χαμηλό latency, η δυνατότητα για ταυτόχρονη λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων διασυνδεδεμένων συσκευών σε μία περιοχή αλλά και το network slicing.

Χαρακτηριστικά που είναι άκρως απαραίτητα για μία σειρά από καινοτόμες αλλά και πολυδιαφημισμένες εφαρμογές.

Παράλληλα, στο φετινό Mobile Connected World θα συζητήσουμε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτόμων οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων, το οποίο θα δώσει μεγαλύτερη αξία όσον αφορά την αξιοποίηση της νέας γενιάς των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Και πώς αυτά τα δίκτυα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να βελτιωθεί τόσο η καθημερινότητα των πολιτών όσο και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι τομείς που θα επικεντρωθεί το MWC 2021 είναι:

  • Οι δυνατότητες που προσφέρουν τα 5G δίκτυα και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν
  • Οι καινοτόμες εφαρμογές σε έναν πλήρως δικτυωμένο κόσμο όπου η ψηφιοποίηση αποτελεί βασικό παράγοντα εξελίξεων
  • Το νέο οικοσύστημα που δημιουργείται
  • Τα case studies που αναπτύσσονται
  • Οι εταιρίες που αξιοποιούν το 5G για να κάνουν το επόμενο βήμα
  • Η συνεργασία του 5G με τις άλλες προηγμένες τεχνολογίες και η συνεισφορά τους στην 4η βιομηχανική επανάσταση

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι αφενός να αναδείξει τις προοπτικές που φέρνει το 5G, να δείξει τις προκλήσεις, να αναδείξει τις ευκαιρίες και ταυτόχρονα να επιταχύνει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος που έχει ξεκινήσει να δημιουργείται.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn