technologia_oct08.jpg

 

Ένας ειδικός στην ψηφιακή τεχνολογία αποκάλυψε ότι αρκεί να απενεργοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για να διασφαλίσετε ότι δεν παρακολουθείται, καθώς όλα τα κυκλώματα θα αποσυνδεθούν, και μάλιστα είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε πότε η συσκευή είναι νεκρή και δεν παράγει σήματα που μπορούν να ιχνηλατηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμαν Σολντατένκοφ, διευθυντής του Τμήματος Ψηφιακής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Synergy, τόνισε: «Ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το απενεργοποιημένο τηλέφωνο δεν εκπέμπει κανένα σήμα είναι να φέρετε τη συσκευή που έχει κλείσει πιο κοντά σε ένα ηχείο μουσικής, ένα μικρόφωνο ή ένα ραδιόφωνο. Οι συσκευές θα πάρουν το σήμα από μικρή απόσταση και θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν».

Είναι αλήθεια ότι όταν πατάμε το κουμπί απενεργοποίησης, η συσκευή δεν κλείνει ολοκληρωτικά, καθώς βασικές διαδικασίες, όπως ο χρονοδιακόπτης, ο εντοπισμός, η κατάσταση της μπαταρίας κ.λπ., εξακολουθούν να λειτουργούν.

Η καλύτερη απόδειξη αυτού είναι ότι σε ορισμένα μοντέλα ηχεί το ξυπνητήρι ακόμα κι αν είναι απενεργοποιημένα και, επίσης, όταν προσπαθείτε να τα χρησιμοποιήσετε με μια μπαταρία που δεν έχει φορτίσει, τότε στην οθόνη εμφανίζεται το σύμβολο της κενής μπαταρίας.

Ωστόσο για τη μετάδοση δεδομένων είναι απαραίτητο να λειτουργεί η μονάδα πομπού, και μαζί με την οθόνη είναι αυτά που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια.

Εάν αυτή η μονάδα συνεχίσει να λειτουργεί, ένα απενεργοποιημένο τηλέφωνο θα καταναλώνει την μπαταρία με τον ίδιο τρόπο σαν να ήταν ενεργοποιημένο, και σε περίπτωση που η συσκευή περιέχει κάποιο «περίεργο» τύπο μικροφώνου ή εντοπιστή, τότε τα δεδομένα θα κατεβαίνουν πιο γρήγορα.

Οπότε εάν έχετε παρατηρήσει ότι η συσκευή σας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, τότε πρέπει να ανησυχείτε, επισημαίνει ο Σολντατένκοφ.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει πλήρως το κινητό σας και το ενεργοποιείτε περιστασιακά για να δείτε την ώρα για παράδειγμα, τότε είναι δυνατόν να εντοπιστεί η κίνησή σας.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn