fysiko_aerio.jpg

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι το φυσικό αέριο αναμένεται να ξεπεράσει τον άνθρακα και έως το 2030 να αναδειχτεί ως δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας στον κόσμο μετά το πετρέλαιο, χάρη στις προσπάθειες να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και στην αύξηση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Στη φετινή έκθεσή του για τις παγκόσμιες ενεργειακές προοπτικές ο Οργανισμός ανέφερε ότι η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί περισσότερο από 25% έως το 2040, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνεται πιο αποδοτική η χρήση της. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι η παγκόσμια ζήτηση αερίου θα αυξάνεται κατά 1,6% ετησίως έως το 2040, όταν θα φτάσει να είναι υψηλότερη κατά 45% σε σύγκριση με σήμερα. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στο «Σενάριο Νέων Πολιτικών» του IEA, που λαμβάνει υπόψη τη νομοθεσία και τις πολιτικές για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στην υπόθεση της μεγαλύτερης ενεργειακής αποδοτικότητας των καυσίμων, των κτιρίων και σε άλλους παράγοντες.
Τέλος, η έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας αναφέρει ότι η Κίνα, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου και άνθρακα στον κόσμο, θα γίνει σύντομα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αερίου και οι καθαρές εισαγωγές της θα προσεγγίσουν το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2040.

                                                                                                         ΑΠΕ-ΜΠΕ                                                                                                                                                                                        

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn