episthmh-2202.jpg

Εκτοξεύθηκε η πρώτη ισραηλινή άκατος με προορισμό τη Σελήνη και έτσι  το Ισραήλ θα είναι η τέταρτη  χώρα που θα έχει καταφέρει να προσγειωθεί στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ ,Ρωσία και Κίνα εάν βέβαια η αποστολή ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύθηκε από την πολεμική αεροπορική βάση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μεταφέροντας την πρώτη αποστολή του Ισραήλ στη Σελήνη με το όνομα Beresheet  , που σημαίνει «Γένεσις» στα εβραϊκά, τον δορυφόρο τηλεπικοινωνιών της Ινδονησίας Nusantara Satu και τον ερευνητικό δορυφόρο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ S5.

Το ισραηλινό Beresheet  είναι ιδιαίτερα μικρό και ελαφρύ, έχει βάρος 600 κιλά και μήκος μόλις 1,5 μέτρου επί 2 και το ταξίδι του υποστηρίζεται από ιδιωτική επιχορήγηση καθώς όλες οι προηγούμενες αποστολές ήταν κρατικές. Βασικός χρηματοδότης του ρομποτικού σκάφους είναι ο ισραηλο-νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος των τηλεπικοινωνιών Μόρις Καν που συνεισφέρει με 44 εκατομμύρια δολάρια, το ζεύγος Μίριαμ και Σέλντον 'Αντελσον ,ιδιοκτήτες καζίνου και χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ, με 24 εκατομμύρια δολάρια καθώς και η Ισραηλινή Υπηρεσία Διαστήματος που συνέβαλε και αυτή με 2 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Sputnik Ελλάδας, το Falcon 9 κατάφερε να τα θέσει όλα με επιτυχία σε τροχιά και αυτή είναι η τρίτη αποστολή του, καθώς ήδη έχει πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις τον περασμένο Ιούλιο και τον περασμένο Οκτώβριο.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn