8-14.12_cal_thess.png

8 Δεκεμβρίου
Έκθεση φωτογραφίας «Αποσπάσματα-Fragments», του Σωκράτη Μαυρομμάτη. Ένα μικρό μέρος από το έργο του διεθνούς φήμης φωτογράφου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην «εφαρμοσμένη» αρχαιολογική φωτογραφία. Περιλαμβάνονται τόσο ασπρόμαυρες όσο και έγχρωμες φωτογραφίες. Τα έργα που απεικονίζονται προέρχονται από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, καθώς και από την καταγραφή των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη.

Τοποθεσία: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Βασιλίσσης Όλγας 108. Ώρα: 10:30-18:00

 

9 Δεκεμβρίου

Ομιλία της Τζέιν Γκούντολ, με θέμα «Λόγοι για να ελπίζουμε». Το Jane Goodall Roots & Shoots Greece με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επίσκεψη της διεθνούς φήμης ζωολόγου-πρωτευοντολόγου, ηθολόγου και πρέσβειρας Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών δρος Τζέιν Γκούντολ στην Ελλάδα.

Τοποθεσία: Κινηματογράφος Ολύμπιον, Αριστοτέλους 4. Ώρα: 17:30

10 Δεκεμβρίου
Έκθεση «Βραβεία της Europa Nostra 1978-2018». Περιλαμβάνονται συνολικά 22 βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, καθώς και μνημεία που παρουσιάζουν συγγένειες με τη βυζαντινή τέχνη και αρχιτεκτονική, ως τεκμήρια της ακτινοβολίας του βυζαντινού πολιτισμού σ’ έναν μεγάλο γεωγραφικό χώρο. Τα 12 απ’ αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δύο στη Θεσσαλονίκη, και τα υπόλοιπα στον βαλκανικό χώρο, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Τοποθεσία: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λ. Στρατού 2. Ώρα: 09:00-16:00

11 Δεκεμβρίου

«Το σπίτι της κυρα-Μουσικής». Τα παιδιά διασκεδάζοντας θα γνωρίσουν το πεντάγραμμο, τα μουσικά κλειδιά, τους σημαντικότερους συνθέτες και τη μουσική τους και θα ακούσουν τον «Χορό της νεράιδας των ζαχαρωτών» του Τσαϊκόφσκι. Το πρόγραμμα επιμελείται η μουσικός Ιβάνα Ατζέμοβιτς-Λεμονίδη. Για παιδιά από 6-8 ετών, με προεγγραφή.

Τοποθεσία: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3. Ώρα: 18:30

12 Δεκεμβρίου

Έκθεση φωτογραφίας «Αρχιπέλαγος», του Στράτου Καλαφάτη. Ο καλλιτέχνης γράφει στον πρόλογο της ομώνυμης έκδοσης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα: «Η εργασία του Αρχιπελάγους ξεκίνησε από μια ανάθεση των επιμελητών της 10ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Η Κατερίνα Κοτζιά, ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, ο Λόης Παπαδόπουλος και η Κορίνα Φιλοξενίδου, στηριγμένοι στην αιρετική πεποίθηση του ιστορικού Ruggiero Romano ότι το Αρχιπέλαγος είναι μια πόλη, έθεσαν την ιδέα αυτή ως άξονα της ελληνικής συμμετοχής». 

Τοποθεσία: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Βασιλίσσης Όλγας 108. Ώρα: 10:30-18:00

13 Δεκεμβρίου

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Αχ. Οικονόμου με τίτλο «Άνθρωπος-Κοινωνία-Κόσμος: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» (εκδόσεις Θερμαϊκός).

Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο «Ιανός», Αριστοτέλους 7. Ώρα: 19:00

14 Δεκεμβρίου

Έκθεση ζωγραφικής «Ασκητική του βλέμματος», του Κωνσταντίνου Κερεστετζή. Μια ζωγραφική πορεία τριάντα χρόνων, με σταθερή αναφορά στο ανθρώπινο πρόσωπο. Λάδια, σχέδια και ακουαρέλες φανερώνουν όχι την εμμονή με την πιστότητα της αναπαράστασης, αλλά το πώς ο δημιουργός συναντά, μέσα από την απτή πραγματικότητα που έχει μπροστά του, μια άλλη, εσωτερική πραγματικότητα: του μοντέλου και τη δική του. Εν είδει αναδρομής, δείχνεται η σχέση του ζωγράφου με το πορτρέτο από τα χρόνια της σπουδής στην Αθήνα, αργότερα στο περίφημο μουσείο Πράδο της Ισπανίας, στους δρόμους του Φαναρίου, αλλά και μέσα στα κελιά των μοναχών του Αγίου Όρους. 

Τοποθεσία: Chalkos Gallery, Ιουστινιανού 21. Ώρα: 11:00-15:00 & 18:00-21:00

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.