×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 743
athlitismos_jfo.jpg

Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος από τα προβλήματα που μπορεί να βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, ένας παράγοντας αύξησης της προσωπικής μας αυτοεκτίμησης που μας προσφέρει παράλληλα συναισθήματα χαράς και ευεξίας.

Σύμφωνα με την κα Βάσω Ασκητοπούλου, συστημική θεραπεύτρια και ψυχολόγο στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Διά Βίου Ανέλιξη», οι αθλητικές ομαδικές δράσεις παρέχουν μια υγιή διέξοδο για καλύτερη ψυχολογική και σωματική υγεία.

«Αποκτώντας καλύτερη φυσική κατάσταση, μπορείς να εκτονωθείς νιώθοντας χαρά που ίσως δεν μπορείς να αντλήσεις από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις ή μέσω της εργασίας σου» αναφέρει η κα Ασκητοπούλου.

Η κα Ασκητοπούλου συμπλήρωσε επίσης ότι ο αθλητισμός μέσω της κοινωνικοποίησης που προσφέρει βοηθά στη δημιουργία σχέσεων με άλλους ανθρώπους, στη μείωση του άγχους, στην αίσθηση ικανοποίησης, αλλά και στην αύξηση της αυτοεκτίμησής σου, καθώς πετυχαίνεις είτε μικρούς είτε μεγαλύτερους στόχους κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου.

Στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Διά Βίου Ανέλιξη» ενέταξαν μαθήματα εκπαίδευσης τένις ως εναλλακτική δράση για να μειωθεί το άγχος που βίωναν οι συμμετέχοντες. Η δράση αυτή είχε θετικό αντίκτυπο στα άτομα που εντάχτηκαν στην ομάδα και πολλοί συνέχισαν αυτήν την αθλητική ενασχόληση και μετά τη λήξη της δράσης.

Τέλος η κα Ασκητοπούλου τονίζει ότι ο αθλητισμός «μπορεί να αποτελέσει και συμπληρωματική θεραπεία σε άτομα που βιώνουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και έχουν βεβαρυμένη ψυχική υγεία».

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn