FB.jpg

Το φλερτ και οι γνωριμίες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Facebook είναι κάτι σύνηθες στη σημερινή εποχή. Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι άτυποι κανόνες για να μην κάνεις λάθη και ουσιαστικοί τρόποι για να αποφύγεις παγίδες δίχως να χάσεις χρόνο και χωρίς να νιώσεις απογοήτευση στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τη life coach και εκπαιδεύτρια βραχυχρόνιων σεμιναρίων που ειδικεύονται στο φλερτ και τις γνωριμίες μέσω του διαδικτύου κα Χριστίνα Καΐρη, αν και γίνονται γνωριμίες καθημερινά μέσω του Facebook πρέπει να βγεις έξω και να γνωρίσεις τους ανθρώπους και εκτός πλατφόρμας σε σύντομο χρονικό διάστημα για να υπάρξει αρμονία στις σχέσεις που επιδιώκεις να αποκτηθούν.

«Να ξέρεις τι αναζητάς, να επεξεργαστείς τις πληροφορίες που έχει το προφίλ του άλλου και σύμφωνα με αυτό να κρίνεις αν θα αποδεχτείς το αίτημα φιλίας ή όχι» αναφέρει η κα Καΐρη.

«Ένας τρόπος κοινωνικοποίησης είναι και μέσω της ένταξης σε μια διαδικτυακή ομάδα. Έτσι θα χτίσεις εκεί σιγά σιγά σχέσεις με τους άλλους συμμετέχοντες» συμπληρώνει αναφορικά με την κοινωνικοποίηση που μπορείς να έχεις μέσω της πλατφόρμας.

Υπογραμμίζει επίσης ότι δεν πρέπει να αποδέχεσαι άτομα με ψεύτικα προφίλ που δεν έχουν ποικίλο περιεχόμενο στη σελίδα τους, χωρίς ενσωματωμένες φωτογραφίες που να δηλώνουν την πραγματική ταυτότητά τους. Επιπρόσθετα θα ήταν καλό να αποφεύγεις να αποδέχεσαι άτομα που έχουν διαδικτυακούς φίλους που είναι μόνο άνδρες ή γυναίκες, γιατί μπορεί τα προφίλ να μην αντικατοπτρίζουν αληθινά στοιχεία και να κρύβουν κινδύνους. «Πρέπει να κάνεις μια προεργασία, να δεις όσο μπορείς ποιος είναι ο άλλος άνθρωπος και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αναφέρει ο ίδιος για τον εαυτό του» συμπληρώνει.

Τέλος επισημαίνει ότι υπάρχουν και παραδείγματα σχέσεων που συνάπτουν οι άνθρωποι ολοκληρωτικά μέσω των διάφορων διαδικτυακών πλατφορμών δικτύωσης ενώ μπορεί να μη συναντηθούν ποτέ στην πραγματική ζωή.

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn