koinwnia-A_0706.jpg

 

Μια τριήμερη γιορτή χαράς για το περιβάλλον, με μουσική, χορό, εκθέσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από το Σάββατο 8 έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο μεγαλύτερο και καταπράσινο πάρκο του Λεκανοπεδίου, συνολικής έκτασης 1.200 στρεμμάτων. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Πάρκου κα Βίβιαν Γλένη: «Με στόχο την επαφή μικρών και μεγάλων με το φυσικό περιβάλλον του Πάρκου, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων, συναυλιών, ξεναγήσεων, εκθέσεων, εργαστηρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων. Μ’ αυτό τον τρόπο, το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος προσεγγίζεται μέσα από την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό». Η κα Γλένη υπογραμμίζει ότι «το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όπως το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η WWF, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η ΚΣΔΕΟ Έδρα, η Polyeco Α.Ε., το Petanque Club Πειραιά και δάσκαλοι γιόγκα και καποέιρα, διοργανώνουν ένα φεστιβάλ πλούσιο σε δράσεις και για όλες τις ηλικίες, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του κοινού σχετικά με τον πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. Καλούμε όλο τον κόσμο και επιθυμούμε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, καθώς το Πάρκο, ο δημόσιος χώρος, είμαστε εμείς».

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Ένα έργο για τη γη», όπου μαθητές και μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους με έμπνευση από τη φύση, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρι φωτογραφίας για αρχάριους, που θα πειραματιστούν με δικά τους κλικ σ’ έναν περίπατο στο Πάρκο. Επιπροσθέτως, η εταιρία διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων Polyeco έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο, οικολογικό περιεχόμενο, έχει προγραμματιστεί προβολή παιδικών ταινιών, ομιλίες, αλλά και συναυλία με τον τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα, και επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Κιβωτό των Σπόρων καθώς και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο βάθος… Κήπος!», που απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών. Οι μικροί επισκέπτες θα φυτέψουν σπόρους και θα μάθουν πώς καλλιεργούνται διάφορα είδη φυτών. Ακόμη, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στήνει ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους και διοργανώνει εξερεύνηση στις «γειτονιές των πουλιών».

Τέλος, το φεστιβάλ περιλαμβάνει ανοιχτό μάθημα πεντάνγκ, γιόγκα και καποέιρα για ανθρώπους κάθε ηλικίας, ενώ τη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα κλείσει με δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn