×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 731
gumnastikh.jpg

To TRX είναι μια μορφή γυμναστικής που βοηθά στη μυϊκή ανάπτυξη και την απώλεια βάρους. Είναι ιμάντας με λαβές, με τον οποίο μπορεί κανείς να κάνει πληθώρα ασκήσεων. Οι ιμάντες αυτοί μπορούν να στηριχθούν σε μια βάση στο ταβάνι, αλλιώς και σε πόρτα σπιτιού. Όλες οι ασκήσεις στο TRX γίνονται με το σωματικό βάρος του ασκούμενου.

Μπορεί κανείς να κάνει μόνος του στο σπίτι, αλλά αν δεν το έχει ξανακάνει καλό θα ήταν να συμβουλευτεί κάποιο γυμναστή ή, επίσης, αν πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο, πιθανότατα εκεί να υπάρχει πρόγραμμα TRX, που μπορείτε να παρακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Ο αυθεντικός ιμάντας TRX κοστίζει κοντά στα 200 ευρώ, αλλά κυκλοφορούν ιμάντες εξίσου καλοί με μικρότερο κόστος. Εδώ χρειάζεται προσοχή, γιατί πολλές απομιμήσεις δεν τηρούν τις προϋποθέσεις και υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης, που μπορεί να προκαλέσει και ατύχημα στις ασκήσεις. Για να ξεχωρίσετε έναν αυθεντικό ιμάντα, καλό θα είναι να ψάξετε για το ταμπελάκι που γράφει με άσπρα γράμματα «TRX». Συνήθως ο αυθεντικός ιμάντας έχει χρώμα κίτρινο και μαύρο.

Ο ρουχισμός καλό θα είναι να είναι άνετος και είναι απαραίτητο να φοράτε καλά αθλητικά παπούτσια. Το TRX απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και σωματικού βάρους. Επειδή οι ασκήσεις ποικίλλουν, μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Ο χώρος δεν είναι δεσμευτικός, οπότε μπορεί κανείς να ασκηθεί οπουδήποτε μπορεί να περαστεί το TRX.

Γυμνάζονται όλες οι μυϊκές μονάδες του σώματος και, λόγω του ότι οι ιμάντες δημιουργούν μια αστάθεια και έτσι ο αθλούμενος καλείται να κρατήσει ισορροπία, αυξάνεται ο μεταβολισμός, το κάψιμο του λίπους και τονώνεται η δύναμη του σώματος.

Ένα καλός αριθμός προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα είναι 2-3 φορές, ανάλογα με το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλει κανείς να δει αποτελέσματα στο σώμα του.

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, όπως σε όλα τα αθλήματα, κι αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει λόγω του ότι ο ασκούμενος δεν κάνει σωστά την άσκηση.

Επίσης, το TRX μπορεί να συνδυαστεί και με άλλο είδος γυμναστικής. Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να βρει μια γκάμα ασκήσεων για TRX και ποικίλα ωφέλιμα tutorials.

Τα αποτελέσματα είναι φανερά από τον πρώτο κιόλας μήνα στο σώμα του αθλούμενου. Εντύπωση θα σας κάνει ότι από τον πρώτο μήνα η μυϊκή δύναμη αυξάνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι το λίπος στο σώμα μας θα γίνει μυς – αυτό κυρίως για τις γυναίκες που ανησυχούν ότι με τέτοιου είδους γυμναστική δεν θα χάσουν βάρος, αλλά θα πρηστούν. Ίσα ίσα, σώματα με αυξημένο λίπος βοηθιούνται να κάψουν το λίπος με σωστό τρόπο, όπως συμβαίνει στα περισσότερα είδη γυμναστικής με βάρη. Συνιστάται για γυναίκες που αναζητούν ένα είδος γυμναστικής αλλά δεν ξέρουν τι τους ταιριάζει.

Ακόμα, μέσα από το TRΧ μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για το σώμα του και τις δυνάμεις του. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να ξεπερνάς τα όριά σου και να θέτεις καινούργια, γιατί βλέπεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα καλύτερα. Και αισθάνεσαι ακόμα πιο όμορφα όταν κατά τη χρονική περίοδο που κάνεις TRX  χάνεις βάρος, το οποίο καταλαβαίνεις ακόμα πιο έντονα πάνω στους ιμάντες, γιατί όλες οι ασκήσεις εξαρτώνται από το βάρος του σώματός σου.

Από ιστορικής πλευράς εικάζεται ότι το TRX ξεκίνησε από έναν πεζοναύτη του αμερικανικού στόλου ο οποίος δεν ήθελε να χάσει την επαφή του με τη γυμναστική και, θέλοντας να καλύψει την ανάγκη του σε έναν μικρό χώρο, σκέφτηκε να κάνει κάποιες ασκήσεις πάνω σε ιμάντες.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn