Χόμπι

Όταν ο κόσμος ζωντανεύει στον πάγκο χειροτεχνίας

Περισσότερα...

Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα ψηφιακά παιχνίδια και η εικονική πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα «ρομαντικοί», οι οποίοι επιλέγουν να κάθονται μπροστά σε έναν πάγκο χειροτεχνίας παρά σε μια οθόνη για να ψυχαγωγηθούν στον  ελεύθερο χρόνο τους. Μια ξεχωριστή κατηγορία χειροτεχνιών με εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο είναι αυτή του στατικού μοντελισμού ή μικρομοντελισμού (scale modeling). Αντικείμενο του στατικού μοντελισμού είναι η κατασκευή σε σμίκρυνση και κατόπιν η βαφή ανθρώπινων φιγούρων, πραγματικών αντικειμένων (π.χ. αεροπλάνα, αυτοκίνητα, πλοία, πολεμικά οχήματα) ή φανταστικών (π.χ. δράκοι, διαστημόπλοια, ήρωες από ταινίες ή βιβλία επιστημονικής φαντασίας κ.λπ.), όπως μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας  

Περισσότερα...

AI Portraits: Προβάλλοντας την εικόνα μου στο μέλλον!

Περισσότερα...

Η εφαρμογή AI Portraits είναι εδώ για να μεταμορφώσει τις φωτογραφίες σας σε… αναγεννησιακούς πίνακες και πορτραίτα του 15ου αιώνα!

Μετά τη Face App, εφαρμογή προσομοίωσης της μελλοντικής εμφάνισης των χρηστών στις επόμενες δεκαετίες, μια νέα εφαρμογή μετασχηματισμού έχει δημιουργηθεί από ερευνητές του MIT-IBM Watson AI Lab, η AI Portraits, στην οποία χρησιμοποιούνται δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες έργα ζωγραφικής από την Αναγέννηση μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Περισσότερα...

Οι διακοπές αυξάνουν την παραγωγικότητα στην εργασία

Περισσότερα...

Οι διακοπές ωφελούν την υγεία, αφού είναι μια περίοδος ξεγνοιασιάς, αλλά και αυξάνουν την εργασιακή παραγωγικότητα, αφού ανακτάται κατά τη διάρκειά τους η σωματική και η πνευματική ενέργεια του ατόμου. Σε αυτό τον χρόνο χαλάρωσης και πραγματικής ξεκούρασης μειώνεται το άγχος που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έπειτα περισσότερα κίνητρα για καλύτερες εργασιακές επιδόσεις.

Οι ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές μάς

Περισσότερα...

Youtubers: Με ποιους τρόπους κερδίζουν χρήματα εύκολα και γρήγορα

Περισσότερα...

Οι youtubers, δημιουργώντας  περιεχόμενο για τους ακολούθους τους, μπορούν με τη χρήση κάποιων άτυπων αλλά ουσιαστικών κανόνων να κερδίσουν χρήματα άμεσα, εύκολα, με ένα ελάχιστο οικονομικό κόστος. Το μόνο που χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια κάμερα και ο κατάλληλος φωτισμός.

Με τη χρήση της υπηρεσίας YouTube Red και ανάλογα με τον χρόνο που οι συνδρομητές της υπηρεσίας καταναλώνουν για την παρακολούθηση ενός

Περισσότερα...

Βελτιώνοντας την καθημερινότητα μέσω της άθλησης

Περισσότερα...

Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος από τα προβλήματα που μπορεί να βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, ένας παράγοντας αύξησης της προσωπικής μας αυτοεκτίμησης που μας προσφέρει παράλληλα συναισθήματα χαράς και ευεξίας.

Σύμφωνα με την κα Βάσω Ασκητοπούλου, συστημική θεραπεύτρια και ψυχολόγο στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Διά Βίου Ανέλιξη», οι αθλητικές ομαδικές δράσεις παρέχουν μια υγιή διέξοδο για καλύτερη ψυχολογική και σωματική υγεία.

Περισσότερα...