ekpaideush_900_1702.jpg

 

Το «Παιδικό Πανεπιστήμιο» για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της Αττικής έρχεται ξανά μετά και την πιλοτική διοργάνωση το 2020. Η κατάθεση αιτήσεων αρχίζει την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 09:00, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στη διεξαγωγή μαθημάτων με τη μορφή διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε χώρους Φορέων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις Επιστήμες και την Έρευνα, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να κατανοήσουν πώς η εφαρμογή των Επιστημών και της Έρευνας οδηγεί σε τεχνολογία, πρακτικές λύσεις και καινοτομία.

Η δράση είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2023 και περιλαμβάνει δύο παράλληλα Προγράμματα Σπουδών:

- Το Πρόγραμμα-1 (Π1) που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες τάξεων Δ', Ε' και Στ' δημοτικού (ανώτατος αριθμός μαθητών 200).

- Το Πρόγραμμα-2 (Π2) που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου (ανώτατος αριθμός μαθητών 200).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των Δ', Ε', Στ' τάξεων δημοτικού σχολείου καθώς και των τριών τάξεων γυμνασίου, της Περιφέρειας Αττικής. Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα https://kidsuniversity.innovationattica.gr/aitisi, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 09:00, έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στις 09:00.

Για την επιλογή των μαθητών/τριών θα ακολουθηθεί η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέχρι εξαντλήσεως των 200 διαθέσιμων θέσεων σε κάθε πρόγραμμα και θα τηρηθεί κατάλογος 50 επιλαχόντων ανά πρόγραμμα, ομοίως σύμφωνα με τη χρονική σειρά των υποβολών. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της δράσης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κάθε Πρόγραμμα Σπουδών είναι οργανωμένο σε Θεματικές Ενότητες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και περιλαμβάνει εργαστήρια και διαλέξεις που θα παραδίδονται τα Σάββατα από επιστημονικό προσωπικό στους χώρους των ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη δράση. Για την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας του «Παιδικού Πανεπιστημίου», τα συμμετέχοντα ιδρύματα είναι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών(ΕΑΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://kidsuniversity.innovationattica.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn