mouseio_002.jpg

 

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17 στην Πλάκα, αλλά οι δράσεις και τα εργαστήρια του που τόσο αγαπήσατε συνεχίζονται από 22 Ιανουαρίου! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών  που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 12:00: Το παραμύθι με τα χρώματα, του Αλέξη Κυριτσόπουλου

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια χρωματιστή πόλη με ένα όμορφο ουράνιο τόξο που όμως κανένας δεν του έδινε σημασία και έτσι αποφάσισε να φύγει. Και πήρε κι όλα τα χρώματα μαζί του. Κι όλα έγιναν άσπρα, γκρίζα και μαύρα. Τρία παιδιά ξεκίνησαν να το βρουν και να το φέρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν; Ένα αγαπημένο βιβλίο με μοναδική εικονογράφηση! Ετοιμαστείτε για ένα εργαστήριο γεμάτο... χρώματα!

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00: Σ' αγαπάω, λέμε!, του Jory John

Μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο αγαπημένους φίλους, τον Πάπιο και του Αρκούδο, που μιλά για την αξία της πραγματικής φιλίας, της αγάπης, και της εκτίμησης. Παιχνίδια και κατασκευές σε ένα διασκεδαστικό εργαστήρι!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 12:00: Οι ακροβάτες, του Κώστα Θεοχάρη

Ένα ξεχωριστό βιβλίο για ακροβάτες και ζογκλέρ, την ισορροπία, τον φόβο, τις προσδοκίες, την επιτυχία τους στόχους. Μέσα από τις μοναδικές σελίδες του βιβλίου, γεμάτες χρώματα και σχήματα θα ταξιδέψουμε παρέα! Μασκαρευτείτε και ελάτε σε ένα αποκριάτικο εργαστήριο έκπληξη!

Σάββατο 25  Φεβρουαρίου, στις 12:00:  Η γάτα κουμπάρα, των Σούλα Μητακίδου, Ευαγγελία Τρέσσου, Anthony L. Manna

Όταν η γάτα, η Ρορό, προτείνει στους συγκατοίκους της ποντικούς να γίνουν κουμπάροι, για να πάψει να τους κυνηγά, εκείνοι πηδούν από τη χαρά τους. Πώς θα πάει, όμως, μια τέτοια κουμπαριά; Ντυθείτε  γατάκια ή ποντικάκια και ελάτε σε ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο εργαστήρι, γεμάτο αταξίες, παιχνίδια και κατασκευές! 

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου

Πολύχρωμες διαδρομές | Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 4-6 ετών

Με οδηγό την Τέχνη οι μικροί μας φίλοι ηλικίας 4-6 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών. Τα εργαστήρια αυτά έχουν ως σκοπό μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών με ποικίλα υλικά να  ενισχύσουν εκτός από  την δημιουργικότητά και την φαντασία τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και την  ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ερχόμενα σε επαφή με  θεατρικές τεχνικές και εικαστικές δημιουργίες που συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 12:00: Η ''Χρωματό-σουπα'' των καρναβαλιστών !!

 Σε αυτό το εργαστήρι οι μικροί μας φίλοι μέσα από θεατρικά, αισθητηριακά παιχνίδια και καλλιτεχνικές δημιουργίες θα ανακαλύψουν τους συνδυασμούς των χρωμάτων με ένα ''μαγικό'' ανακάτεμα διάφορων υλικών και χρωμάτων.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 12:00 Αποκριάτικες κολοκύθες και μάσκες

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα γνωρίσουν την καλλιτέχνη Yayoi Kusama και τα έργα της.  Αφού παίξουν παιχνίδια θεατρικά και ζεσταθούν οι μικροί καλλιτέχνες,  θα φτιάξουν τις δικές τους ''πουά'' αποκριάτικες δημιουργίες

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12:00: ''Παρδαλά'' Αερόστατα πετούν πάνω από το Καρναβάλι

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά μέσα από μουσικοκινητικά, εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια και διάθεση αποκριάτικη, θα ''ταξιδέψουν'' σε μέρη μακρινά, με όχημα τους τα αερόστατα και την φαντασία τους. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι όμως οι μικροί μας ταξιδιώτες θα χρειαστεί να φτιάξουν τα δικά τους  ''παρδαλά'' αερόστατα!!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 12:00: Ενας Χαρταετός αλλιώς...

Μέσω της τεχνικής του κολάζ τα παιδιά θα φτιάξουν τους δικούς του χαρταετούς αλλά και θα παίξουν αποκριάτικα θεατρικά παιχνίδια.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Γεωργία Παπαμακαρίου

Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play

Ένα εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης!  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11:00: Πλανήτες...ένα παιχνίδι στο διάστημα!

Άμμος φεγγαριού και λίγη αστερόσκονη είναι κάποια από τα υλικά επεξεργασίας μας. Σας περιμένουμε στον διαστημικό σταθμό να τα εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε τους δικούς μας μετεωρίτες.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11:00: Μια Καρδιά από φασόλια...

Εμπνεόμαστε από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και εστιάζουμε στη λεπτή κινητικότητα. Καρδιές σκληρές και μαλακές, εύπλαστες και δύσκαμπτες, μας καλούν να τις εξερευνήσουμε.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11:00: ΜικροΜΑΣΚΑρέματα και χρώματα

Πως πέφτει το χαρτί και πως το πούπουλο? Ποια η αίσθησή τους? Πλημμύρα από χρώματα, αλλά και υλικά για χειροποίητες μάσκες!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11:00: Τελείες, κύκλοι και βούλες

Κύκλοι, βούλες, στρογγυλό....επίπεδο, τρισδιάστατο, τραχύ ή γλιστερό...κύκλοι παντού, είναι φοβερό!

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής).

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή.

Τα εργαστήρια συμπεριλαμβάνουν παιχνίδι με βρώσιμα υλικά, να μας ενημερώνετε σε περίπτωση αλλεργίας των παιδιών.

Έκπτωση 10% για αδέρφια.

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρίζα Τσάρη

ΠειραματίΖΩμαι
Εργαστήρι εξερεύνησης και πρώτα παιχνίδια ρόλων
 για παιδιά 3-5 ετών

Οι διαδραστικές αφηγήσεις, τα αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, οι πειραματισμοί με ποικίλα υλικά, και η παρατήρηση 'μεταμορφώσεων', είναι τα βασικά ερεθίσματα και οι τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα προτρέψουν να απολαύσουν το παιχνίδι μας, πάντα μέσα στην ασφάλεια της ομάδας που όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε. 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 12:15: Αστροναύτες εν δράση

Ποιες είναι οι φάσεις της σελήνης και πως περπατάνε οι αστροναύτες? Θα γνωρίσουμε τους πλανήτες και θα εξερευνήσουμε το "φεγγαρο-υλικό" που βρέθηκε στα χέρια μας.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 12:15: Το Πουλί που το λέγανε Αγάπαμε του Dunbar Joys

Μια αφήγηση για την σημασία της αγάπης στη ζωή. Ποιο είναι το σχήμα της αγάπης και με ποιους τρόπους μπορούμε να την εκφράσουμε?

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12:15: Μεταμορφώσεις

Πως μοιάζει το πρόσωπό μου και πως θα το μεταμορφώσω σε μια αφρικανική μάσκα? Θα εξερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και θα συναντηθούμε με την αφρικανική τέχνη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12:15: Το "άπειρο" της Γιαγιόι Κουσάμα

Η Γιαγιόι Κουσάμα και οι βούλες της θα αποτελέσουν την έμπνευση για ένα τρελό παιχνίδι χρωματιστών κύκλων. Κύκλοι με το σώμα στο χώρο, κύκλοι από σώμα σε σώμα, κύκλοι από αντικείμενα στο χώρο και πολλοί ακόμα συνδυασμοί, θα είναι κάποια από τα παιχνίδια μας

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής).

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή.

Τα εργαστήρια συμπεριλαμβάνουν παιχνίδι με βρώσιμα υλικά, να μας ενημερώνετε σε περίπτωση αλλεργίας των παιδιών.

Έκπτωση 10% για αδέρφια.

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρίζα Τσάρη

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Κυριακή 5 και 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:30

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης από το Μουσείο Σχολικής Ζωής! H κουκουβάγια η Σοφία, μια από τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον Αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Λοιπές πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 05 και 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:30

Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Ακρόπολης (στην είσοδο του Μουσείου, έξω από τα εκδοτήρια)

Διάρκεια Δράσης: 1,5 ώρα

Κόστος συμμετοχής: 15 € /παιδί

(Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι γονείς δεν συνοδεύουν το γκρουπ των παιδιών κατά την διάρκεια του προγράμματος στο Μουσείο της Ακρόπολης)

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn