diiekk.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ελληνικού –Αργυρούπολης λειτούργησε το πρώτον το 2014 και παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Λυκείου.

Η κατάρτιση διαρκεί 4 εξάμηνα και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης, που δύναται να υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση και του 2ου εξαμήνου σύμφωνα με τους Οδηγούς Σπουδών, δυνάμει των οποίων προγραμματίζεται και υλοποιείται η κατάρτιση. Με την ολοκλήρωση λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ενώ μετά την επιτυχία τους στις εξετάσεις πιστοποίησης ο τίτλος τους είναι επιπέδου 5.

Ο αριθμός των ατόμων που καταρτίζονται ανέρχεται στο ύψος των 400 περίπου ενώ εξειδικευμένοι και υπεύθυνοι εκπαιδευτές που ενίοτε ξεπερνούν τους 100, καταρτίζουν άριστα τους σπουδαστές μας.

Με γνώμονα την απασχολησιμότητα και την σύνδεση του ΙΕΚ με την αγορά εργασίας λειτουργούν  οι ακόλουθες ειδικότητες (με ενδεικτική μνεία στους τομείς απασχόλησης), με μεγάλα ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης:

  1. Ενδυματολογίας – Σχέδιο Μόδας: Δυνατότητα απασχόλησης σε τομείς του χώρου αλλά και αυτοαπασχόλησης
  2. Επιμελητής Πτήσεων: Δύνανται να εργασθούν σε αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες holding
  3. Oνυχοπλαστικής – Ποδολογίας: Έμφαση και ειδίκευση στον νεοανερχόμενο τομέα της ποδολογίας με δυνατότητες απασχόλησης σε κέντρα ομορφιάς, υγείας καθώς και δικαίωμα αυτοαπασχόλησης
  4. Βρεφονηπιοκομίας: Εργασία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδοχώρους και ιδιωτική φύλαξη παιδιών.
  5. Ιατρικών Εργαστηρίων: Δυνατότητες να απασχοληθούν σε δημόσια νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, μικροβιολογικά εργαστήρια
  6. Ξενοδοχειακών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας: Απασχόληση σε τουριστικές δομές , εστιατόρια, μπαρ
  7. Συνοδός Βουνού: Επαγγελματική απασχόληση σε τουριστικά γραφεία, τουριστικές επιχειρήσεις ως συνοδός τουριστικών ομάδων ή αυτοαπασχόληση.
  8. Δασικής Προστασίας: Ευκαιρίες για εργασία σε Δασαρχεία, κέντρα δασοπυρόσβεσης και ως εποχιακοί δασοπυροσβέστες
  9. Τουριστικός Συνοδός: Απασχόληση σε ταξιδιωτικά γραφεία - πρακτορεία με εξειδίκευση και σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού
  10. Εφοδιαστική αλυσίδα (logistics): Εύρεση εργασίας σε όλους τους τομείς του διαμετακομιστικού εμπορίου
  11. Τεχικός Η/Υ : Απασχόληση σε όλους τους τομείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εφόσον χρησιμοποιούνται Η/Υ.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣ. ΖΑΧΑΡΙΑ

 

                             

Αιτήσεις προτίμησης για τα Δημόσια ΙΕΚ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr/

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59.

      

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn