workshop-4.jpg

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Equal Society και το citycampus.gr ως χορηγός επικοινωνίας , συνδιοργανώνουν ένα ξεχωριστό workshop στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας RePower με τίτλο, «Παραολυμπιακός Αθλητισμός & αναπηρία υπό το πρίσμα των ΜΜΕ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Ιουνίου, στις 12.00 το μεσημέρι μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το workshop καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Στόχος του workshop είναι οι νέοι δημοσιογράφοι και τα στελέχη επικοινωνίας και marketing να εξοικειωθούν με την ορολογία που καλούνται να χρησιμοποιούν όταν απευθύνονται στα ΑμΕΑ αλλά και να εντάξουν στη λογική τους την ανάδειξη των παραολυμπιακών σπορ στη ροή των μέσων ενημέρωσης.

Οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και τα στελέχη marketing και επικοινωνίας στην Ελλάδα, αρκετές φορές επιθυμούν να προτάξουν με ευαισθησία τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, ωστόσο τελικά αυτό που καταφέρνουν να αποτυπώσουν είναι είτε μια επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων, καθώς αισθάνονται αμήχανα μπροστά στα θέματα των ΑμΕΑ, είτε τελικά χρησιμοποιούν μια φρασεολογία που αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Το workshop αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ώστε τα στελέχη επικοινωνίας του αύριο να έρθουν σε άμεση επαφή με το πώς καλούμαστε να αναδείξουμε επικοινωνιακά τον παραολυμπιακό αθλητισμό και την αναπηρία.

Οι συμμετέχοντες αφού συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση, θα λάβουν το σχετικό λινκ σύνδεσης και παρακολούθησης.

Η ταυτότητα των συνδιοργανωτών:

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.), είναι ο υπεύθυνος φορέας για την ανάπτυξη και διάδοση του παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα καθώς και για την επιλογή, συγκρότηση και αποστολή των εθνικών ομάδων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Equal Society αποτελεί ενεργό μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών με δράσεις «Κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού, των Διακρίσεων και της Φτώχειας». Στόχος του οργανισμού με σύνθημα «Κοντά στον Άνθρωπο», είναι η υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών στα θέματα της ισότητας και της μη διάκρισης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

To citycampus.gr, είναι ένας πρωτοπόρος φοιτητικός οργανισμός που αποσκοπεί στην ποιοτική, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των νέων σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως σπουδές, υποτροφίες, μεταπτυχιακά, Erasmus, ψυχαγωγία, επιχειρηματικότητα, πάντα στο πλαίσιο κοινωνικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης.

Η πρωτοβουλία RePower υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και εταίρο την Equal Society. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn