webinar_Schools_For_All.jpg

 


Webinar με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο

Παρασκευή 4 Ιουνίου

18:00 - 19:30

μέσω της πλατφόρμας zoom

Εισηγητές: Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Άγγελος Βαλλιανάτος

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των παιδιών, το έργο «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» διοργανώνει webinar, ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο. Το έργο «Σχολεία για Όλους» υλοποιείται στα σχολεία της επικράτειας από τη σχολική χρονιά 2019-20, με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες και εκπαιδευτικούς σχολείων, καθώς και γονείς μαθητών για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εισηγητές του webinar είναι οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου: Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και Άγγελος Βαλλιανάτος, με τη συμμετοχή επιμορφωτών και επιμορφωτριών του «Σχολεία για όλους».

Σκοπός του webinar είναι να οξύνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στην κακομεταχείριση των παιδιών, όπου συμβαίνει, αλλά και στην ανάγκη να προσφέρονται σε όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι σε ηλικία σχολείου, ανάμεσα σε άλλα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες μάθησης, όπως περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Πρωτόκολλο 1, Άρθρο 2).

Υπάρχουν καλές πρακτικές που να βοηθούν στη διαχείριση αυτών των ζητημάτων; Στο webinar θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις, καθώς και την ευκαιρία σε όσες και όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν στην πράξη κάποιες μεθόδους προσέγγισης της εκπαίδευσης προσφύγων, που εφαρμόζει το έργο «Σχολεία για όλους». Παράλληλα, επιμορφωτές και επιμορφώτριες του έργου θα παρουσιάσουν εφαρμοσμένες πρακτικές από τα σχολεία που συμμετείχαν κατά την πρώτη χρονιά των δράσεών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τους εισηγητές είναι διαθέσιμες εδώ.

Πληροφορίες

Παρασκευή 4 Ιουνίου, 18:00 - 19:30

Eίσοδος δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom: https://us02web.zoom.us/j/3124691098

FB event

Περισσότερα για το έργο «Σχολεία για Όλους» στην ιστοσελίδα και στη σελίδα Facebook.

Eπικοινωνία: Δώρα Κατσαμώρη, d.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Δάφνη Ανέστη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το έργο «Σχολεία για Όλους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn