27_theme_1.jpg

 

Για 27η συνεχόμενη χρονιά ο όμιλος economia και το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» διοργανώνουν τον 27ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, έναν διαγωνισμό-θεσμό για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο economia Φοιτητικός Διαγωνισμός έχει καταφέρει να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της εποχής μας. Στόχοι μας είναι α) να κινητοποιήσουμε τους νέους να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, β) να ενισχύσουμε τη δικτύωσή τους με κορυφαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γ) να δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι:

Nέα επιχειρηματική Ελλάδα: startups, καινοτομία, εξωστρέφεια

Ως ενδεικτικές, αλλά μη περιοριστικές, προτείνονται οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική και κοινωνικοπολιτική με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Η έκταση της εργασίας πρέπει να είναι έως 2.000 λέξεις, είτεατομικήείτεομαδική (έως 4 άτομα), είτε σταελληνικάείτε στααγγλικά, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η 31η Mαρτίου 2021.

Η βαθμολόγηση των εργασιών θα γίνει από την επιτροπή αξιολόγησης, η οποία φέτος αποτελείται από τους:

  • Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση: Ομότιμη Kαθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Ιωάννη Καλογήρου:Ομότιμο Kαθηγητή Οικονομικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  • Αρίστο Δοξιάδη:Συνέταιρο στο Big Pi.
  • Κωνσταντίνο Στρουμπάκη:Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apifon.

και τον Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη, Γενικό Διευθυντή του ομίλου economia, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του ειδικού συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης.

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής εδώ

Πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές, που θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στο website μας www.economia.gr και στη σελίδα μας στο Facebook “Economia Student Contest”

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn