koinwnia-1605.jpg

Τη μεγάλη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας, Αθήνα-Βερολίνο». Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη, από τις 18:15 έως τις 20:30, θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνόπολη τα εγκαίνια της έκθεσης του προγράμματος όπου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία που συμμετείχαν (πόστερ, αφίσες, βίντεο, κατασκευές, κόμικς).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτίρια αλλά και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για την κλιματική αλλαγή, συμμετείχαν 71 σχολεία του Δήμου Αθηναίων με 200 εκπαιδευτικούς. Επίσης, αύριο Παρασκευή μαθητές και μαθήτριες θα πραγματοποιήσουν συμβολική πορεία για το κλίμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, με κατάληξη στην Τεχνόπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn