900x600_1511.jpg

 

Η Καμεράτα της Ελληνογερμανικής Συμφωνικής Ορχήστρας νέων (ΕΓοΝ-DGjO) πραγματοποίησε την πρώτη της συναυλία μουσικής δωματίου στο Αμβούργο της Γερμανίας!

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 στη Σουηδική Εκκλησία του Αμβούργου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ΕΓοΝ - DGjO στο Αμβούργο

Η ΕΓοΝ - DGjO βρέθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Αμβούργο για την πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου για την φετινή χρονιά. Τα σπουδαία έργα που παρουσιάστηκαν στον επιβλητικό χώρο της Σουηδικής Εκκλησίας του Αμβούργου ήταν: Antonin Dvorak, Terzetto in C major, op. 74 και R. Wagner, Siegfried Idyll WWV103.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Γερμανία επισκέφτηκαν διάφορους μουσικούς χώρους, παρακολούθησαν πρόβες και συναυλίες. Όλα αυτά στα πλαίσια του προγράμματος της ελληνογερμανικής ανταλλαγής νέων που χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) σε συνεργασία με τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt e.V και με την υποστήριξη του οργανισμού νεολαίας EUphoria Youth Lab.

Ποια είναι η ΕΓοΝ-DGjO

Η ορχήστρα αποτελείται από νέους μουσικούς, από την Ελλάδα και τη Γερμανία ηλικίας 18-28 ετών φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών / γερμανικών ανώτατων μουσικών σχολών ή ωδείων. Κεντρικός άξονας της ορχήστρας είναι η αμοιβαία κατανόηση της κουλτούρας των δύο αυτών λαών, η μάθηση και η διεύρυνση των κοινωνικών και μουσικών οριζόντων των συμμετεχόντων μουσικών, καθώς επίσης και η εντός του ιστορικού πλαισίου και της ιστορικής μνήμης συμφιλίωση της νέας γενιάς των δύο χωρών. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικό στοιχείο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων και εν γένει της δομής και δράσης της καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας.

Καλλιτεχνική Διευθυνση:

Ορέστης Μπίλιος

Προετοιμασία εγχόρδων: Γιώργος Δεμερτζής, Μαριάνθη Καραγιάννη

Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διοικητική Διεύθυνση: Κέλλυ Μανούδη

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn