Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός Ράνια Λάμπου τιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο της «Καλύτερης Εκπαιδευτικού στον κόσμο» «Global Teacher Award 2021» από τον Διεθνή Οργανισμό «AKS Education Awards».
Η Ράνια Λάμπου είναι Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής, STE(Α)M Εκπαιδεύτρια και Επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες. Έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία (πάνω από 120) για τα σχολικά της πρότζεκτ. Το 2019 διακρίθηκε ανάμεσα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου με το Global Teacher Prize (Varkey Foundation) για τις δράσεις της στη Φυσική, την Αστρονομία και το STE(A)M και είναι Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδας του Ιδρύματος Varkey. To 2020 έλαβε τον τίτλο «Διακεκριμένη Εκπαιδευτικός 2020» στον διαγωνισμό «Education Leaders Awards 2020». Πρόσφατα της δόθηκαν οι τίτλοι «Global Icon 2020» και «Women Leaders to look up to in 2021» από το Διεθνές Περιοδικό «Passion Vista», και διακρίθηκε ανάμεσα στις «100 πιο επιτυχημένες γυναίκες στον κόσμο» σε βιβλίο της Amazon από το «Global Trade Chamber», ανάμεσα στις «top 10 women entrepreneurs» στο «Fortune».
Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες στον κόσμο στο βιβλίο «The 28 Credentials of an Entrepreneur» της «Global Business & Investment Consulting firm», στο βιβλίο «Queens Book 2021» της «Hoinser New Group», στο βιβλίο «101 great educators who inspired the world» από το «International Internship University», στο βιβλίο «100 Inspirational Super Women» από την «ESN publications» και στο βιβλίο «100 eminent academicians of 2021» από την «I2OR Academy».
Επίσης φιλοξενήθηκε στα εξώφυλλα των Διεθνών Περιοδικών «Ιnsights/Foresights», «Hoinser News», «Women's Magazine», «K12 Digest Magazine» και στο περιοδικό «Ηeidens».
Προωθεί την STEM εκπαίδευση μέσα από πρότζεκτ αστρονομίας και φυσικής και συνδυάζει την STEM μεθοδολογία με τη διδασκαλία ξένης γλώσσας. Είναι επίσης συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων για παιδιά. Είναι δημιουργός και συντονίστρια πολυάριθμων διεθνών ανθρωπιστικών πρότζεκτ τα οποία εστιάζουν στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιγράφονται στην Ατζέντα του 2030 των Ηνωμένων Εθνών. Είναι κοινωνική ακτιβίστρια, πρέσβειρα της Ειρήνης, Ανώτερη Σύμβουλος στο «United Nations Peace-Keepers Federal Council (UNPKFC)» αλλά και της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης και ανήκει στην πρώτη επιτροπή παιδείας της Ο.Δ.Ε. σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Harvard. Για τα διεθνή πρότζεκτ της έχει λάβει πολλά ανθρωπιστικά βραβεία και βραβεία ειρήνης από αρκετούς Διεθνείς Ανθρωπιστικούς Οργανισμούς. Πρόσφατα έγινε Διεθνής Πρέσβειρα Εθελοντισμού και Εκπαίδευσης στην Ακαδημία Εθελοντισμού και Εκπαίδευσης HelpHellas.
Συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς παγκόσμιους φορείς του πνεύματος, της επιστήμης και των τεχνών. Είναι Global Council Member στο “Chartered Institute of Leadership, Education and Development”, Advisory Board Member στο “Asian-African Chamber of Commerce and Industry”, “Africa Asia Scholars Global Network”, “Youth United Council of India”, Πρόεδρος για την Ελλάδα στο “G100”, “International Internship University”, “Access to Human Rights International, “Ladies of All Nations International”, “LEAD Philippines”, “Global Women Youth Leaders”, “World Voice International”, “Edu World Voice”, “Academic Development for “Global Leadership in Education" , “Igniting Dreams of Young Minds Foundation” και μέλος του “International Institute of Influencers”.
Είναι επίσης International Executive Member στο “Global Edu Leaders Forum,” Επίτιμη Πρέσβειρα στην “Charles Walter’s Society for Innovation and Research”, Πρέσβειρα Εκπαίδευσης στον οργανισμό “International Organization of Educators and Researchers Inc”. (IOER), Πρέσβειρα της National Education Policy 2020 of India (Nep2020), Διεθνής Σύμβουλος στο “South Asian Institute of Advanced Research and Development”, “Center for Peace Advocacy and Sustainable Development”, “K12 Digest Magazine”, “International Youth Society”, “Global Peace Councils”, μέντορας στην πλατφόρμα “100 mentors” και Διευθύντρια Εκπαιδευτικών θεμάτων στον οργανισμό “FORUM+36 Peace & Unity”.
Επιπλέον, η Ράνια Λάμπου σε συνεργασία με πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς σε διάφορες χώρες διοργανώνει πολλά επιτυχημένα Διεθνή Συνέδρια, όπως το «Δεύτερο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Έρευνα» σε συνεργασία με την «Beyond Books Publication», Φιλιππίνες, την «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη 2021» σε συνεργασία με «Witty Gossip Association», και «Research Foundation of India και Mahatma Gandhi Central University», Ινδία, το «Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα τις Καλές Εκπαιδευτικές Πρακτικές σε συνεργασία με την «Academic Development for Global Leadership in Education», Φιλιππίνες, το «Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Αποφοίτων για την Έρευνα» σε συνεργασία με το «Cor Jesu College Graduate School», Φιλιππίνες και πολλά άλλα.
Είναι μέλος επιστημονικής και συντακτικής επιτροπής σε αρκετά επιστημονικά περιοδικά όπως το “International Research Journal of Science, Technology, Education, and Management (IRJSTEM)”, “International Journal of Advance Study and Research Work (IJASRW)”, “Tiny Foxx Publications”, “International Journal of Innovations in Engineering, Science and Disruptive Technology (IJIESDT)”, “International Journal of Psychology & Health Management Research”, “Deliberative Research Journal”, κ.λπ.
Έχει στο ενεργητικό της αναρίθμητες συμμετοχές ως προσκεσκλημένη εισηγήτρια και επιμορφώτρια σε διεθνή συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και δημοσιεύσεις.