Ekpaideush.jpg

 

Το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ, πρώην ΤΕΙ Πειραιά), σε συνέχεια της υπερδεκαετούς επιτυχημένης συνεργασίας τους, υλοποιούν το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) «MSc in Energy Systems». Με την παρούσα πρόσκληση, το Πρόγραμμα (συνέχεια και εξέλιξη του καθιερωμένου «MSc in Energy») συγκροτεί το 27ο Τμήμα του εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τα μαθήματα που προσφέρει. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του, μετά τηv παρακολούθηση των μαθημάτων του πρώτου έτους, να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους στα ερευνητικά και επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, επιλέγοντας στο δεύτερο έτος μία από τις δύο κατευθύνσεις:

α) Σχεδιασμός Ενεργειακών Συστημάτων – Energy Systems Design,

β) Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Renewable Energy Technologies.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή κοινού μεταπτυχιακού διπλώματος «MSc in Energy Systems – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Ενεργειακά Συστήματα».

Στόχοι του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα στοχεύει:

  • στην παροχή θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης υψηλής ποιότητας σχετικά με την τεχνολογία, τις εφαρμογές, την έρευνα και την ανάπτυξη σε σύγχρονα ενεργειακά θέματα,
  • στην επαγγελματική προοπτική και εξέλιξη των αποφοίτων του στα πιο δυναμικά πεδία της ενέργειας.

Αντικείμενο και θεματικά πεδία

Η ενέργεια αποτελεί στρατηγικό τομέα ανάπτυξης με ιδιαίτερα μεγάλο επιστημονικό-τεχνολογικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας ταυτόχρονα σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και δημιουργώντας ιδιαίτερα αξιόλογες προοπτικές απασχόλησης τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Το ΠΜΣ εστιάζει την προσοχή του, μεταξύ άλλων, σε θέματα όπως: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αιολικές-φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, ενεργειακή διαχείριση κτιρίων, υβριδικά ενεργειακά συστήματα, αποθήκευση ενέργειας, δίκτυα και προοπτικές εφαρμογών φυσικού αερίου, οικονομική αξιολόγηση ενεργειακών έργων, εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αριστοποίηση ενεργειακών λύσεων, κλιματική αλλαγή.

Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα

Σε διπλωματούχους-πτυχιούχους ελληνικών και ξένων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (πανεπιστημίων-πολυτεχνείων-ΤΕΙ), τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης:

  • με αποδεδειγμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας και
  • με ενδιαφέρον να επεκτείνουν ή να ισχυροποιήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές και τις γνώσεις τους στο ευρύτατο φάσμα των αντικειμένων της ενέργειας.

Η φοίτηση

Το ΠΜΣ είναι part-time, με τυπική διάρκεια φοίτησης τα 2 έτη, ενώ οι παραδόσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Εγγραφή

Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της αίτησης συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων και την προσωπική συνέντευξη του/της υποψηφίου/ας.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα: http://mscenergysystems.teipir.gr;   www.sealab.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία: 210 5381020, 210 5381493 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 09:00-16:00, και Σάββατο, ώρες 09:00-14:00)

Φαξ: 210-5381468

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμπληρωματικές αιτήσεις για την κάλυψη 3 θέσεων έως και 11-2-2019

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.