koinonia0209.jpg

 

Η Πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Καραμέως με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας και είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δεν θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς αυτή, ούτε μαθητής ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας από όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές», ξεκαθάρισε η υπουργός.

Τόνισε δε πως αν εμφανιστεί ένα κρούσμα, κλείνει το τμήμα και γίνεται ιχνηλάτηση. Αν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός και όχι μαθητής, γίνεται ιχνηλάτηση και ίσως κλείσουν και περισσότερα τμήματα.

«Δεν θα διστάσουμε, αν χρειαστεί, να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, θετικά ή αρνητικά, με φροντίδα στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση», διαβεβαίωσε.

Για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου η κα Κεραμέως σχολίασε ότι τα κρούσματα του Αυγούστου έδειξαν σε μεγάλο βαθμό ότι συνδέονται με ασυμπτωματικούς.

«Στόχος μας ήταν να κατασταλάξει και να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα μετά την επιστροφή των εκδρομέων, να μην μετακινούνται δύο και τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία», είπε και πρόσθεσε πως «ένα 15% δεν έχει γυρίσει ακόμη στα αστικά κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να γυρίσουν οι εκδρομείς για να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ διεμήνυσε πως γιατροί θα πάνε στα σχολεία για να μιλήσουν για τον κορονοϊό σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα στην επικράτεια είναι 17 πανελλαδικά, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη 20.

Για τα ολοήμερα σχολεία ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό εργαλείο, δίνει περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά να στηριχτούν παιδαγωγικά και περιορίζει την επαφή των παιδιών με τους πιο ευάλωτους. 

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το πράσινο φως για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους», κατέληξε.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn