stentoras-endynamwsh-organwsewn-kai-omadwn-ths-koinwnias-twn-politwn.jpg

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching (Hellenic Coaching Association / EMCC Greece) εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με σκοπό να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες executive coaching μέσω των μελών του, στις κοινωφελείς οργανώσεις και ομάδες που το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει μέσω της πρωτοβουλίας «Social Dynamo».

Tο executive coaching συνίσταται σε ατομικές συνεδρίες με επαγγελματίες γύρω από θέματα που αφορούν δεξιότητες διοίκησης, ηγεσίας, επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων, με στόχο την ανάληψη δράσης εκ μέρους των υποστηριζόμενων για την επίτευξη των στόχων τους.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, έχοντας θέσει ως στρατηγικό πυλώνα την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών ξεκίνησε το 2017 το Κοινωνικό Δυναμό (Social Dynamo). Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την επιμόρφωση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια οργανωτικής ενδυνάμωσης, η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών coaching σε στελέχη κοινωφελών οργανώσεων είναι κρίσιμη, καθώς μεγιστοποιεί τις δυνατότητές τους προς όφελος της κοινωνίας.

To HCA / EMCC Greece ιδρύθηκε το 2009, και ένας από τους στόχους του είναι να συμβάλει στη στήριξη και ενίσχυση του σκοπού και της εύρυθμης λειτουργίας οργανώσεων που παίζουν έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει από το 2011 τη δράση «Solidarity Coaching», η οποία περιλαμβάνει την εθελοντική και δωρεάν παροχή συνεδριών coaching από τα μέλη του HCA σε στελέχη μη κυβερνητικών-μη κερδοσκοπικών οργανώσεων όπως είναι οι φιλοξενούμενες οργανώσεις του Social Dynamo.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στο πλαίσιο του Social Dynamo έχουν πραγματοποιηθεί 103 συναντήσεις με 11 οργανώσεις από 11 coaches του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching, ενώ άλλες 15 ομάδες και οργανώσεις αναμένεται να υποστηριχθούν μέσω του Solidarity Coaching έως το τέλος της χρονιάς. Οι εθελοντές coaches θα υποστηρίξουν τις οργανώσεις που θα επιλεγούν προσφέροντας τη γνώση, την εμπειρία και τον χρόνο τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία του coaching και του εθελοντισμού.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ του HCA/EMCC Greece και του Ιδρύματος Μποδοσάκη αναμένεται να επιταχύνει ακόμη περισσότερο την πρόοδο και την εξέλιξη των οργανώσεων του Social Dynamo, αποσκοπώντας με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση του κοινωνικού τους αντίκτυπου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.hca.com.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn