stentoras-believe-in-your-friends.jpg

«Γνώση - έμπνευση - κίνητρο για αλλαγή» είναι οι ισχυροί μας σύμμαχοι στη ζωή! Πιστεύουμε δυνατά στην αισιόδοξη πλευρά της. Σε όλες αυτές τις απλές, καθημερινές στιγμές που μας χαρίζουν πηγαίο χαμόγελο και ελπίδα.

Το να μένουμε σπίτι σε αυτό το πρωτόγνωρο χρονικό διάστημα μπορεί να μοιάζει με την πρώτη ματιά δύσκολο, αλλά πιστέψτε μας…είμαστε μαζί! Επικοινωνούμε μαζί όλα αυτά που σκεφτόμαστε, έχουμε ανάγκη, φοβόμαστε, ονειρευόμαστε.

Ποιοι είμαστε;

Ας συστηθούμε! Είμαστε η ομάδα του «Believe in You Friends». To «Believe in You Friends» είναι μια υπηρεσία που τη δημιουργήσαμε αποκλειστικά για όλους εσάς! Προσφέρουμε σε εσάς συμπυκνωμένη γνώμη μέσω podacsts που πραγματοποιούνται ευέλικτα, μοντέρνα με τη βοήθεια του κινητού, του laptop, του tablet σας, σε όποια περιοχή και να βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε εσείς.

 Η φιλοσοφία της δράσης μας βασίζεται στην εκπαίδευση αυτών που ονομάζουμε «βασικές δεξιότητες ζωής» και στα ζητήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως η αυτοπεποίθηση, η στοχοθεσία, η διαχείριση του χρόνου, η αναζήτηση του κατάλληλου για εμάς συντρόφου! Κάθε εβδομάδα λοιπόν, περιμένουμε από τα μέλη μας τις δικές τους απορίες, αιτήματα και ανάγκες, ώστε να στέλνουμε υλικό και η παρέα μας να δυναμώνει!

Αφού γίνετε μέλη της παρέας μας μέσω της πλατφόρμας συμμετοχής, κάθε εβδομάδα σας στέλνουμε στο email σας ένα newsletter με αποκλειστικό περιεχόμενο, ένα μισάωρο podcast (ηχογραφημένη εκπομπή), όπου συζητάμε το θέμα προσωπικής ανάπτυξης της εβδομάδας. Περιλαμβάνει επίσης ένα  προσωπικό άρθρο της δημιουργού του «Believe in You Friends», Εύης Ξυραφά (σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια σε θέματα HR), καθώς και αποσπάσματα και άρθρα προσωπικής ανάπτυξης του flowmagazine. gr. Επίσης, ένα σημαντικό προνόμιο για όλους εσάς είναι τα bonus δώρα μας, που κληρώνουμε κάθε μήνα. Σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους, σας προσφέρουμε σημαντικά βιβλία αυτοανάπτυξης, παιδικά βιβλία, λογοτεχνικά κ.ά. Το μενού των δώρων περιλαμβάνει επίσης προσκλήσεις για θέατρο ή συναυλίες, μέχρι και ταξίδια.

 

Ποιος ο στόχος μας;

Προσωπική μας επιδίωξη είναι να διατηρήσουμε μια όμορφη και οργανωμένη κοινότητα ανθρώπων, οι οποίοι εκφράζονται, συζητούν, εκμυστηρεύονται! Μια «μαγιά» ανθρώπων που χτίζει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης.

Η ιδέα της δημιουργίας της συγκεκριμένης δράσης ξεκίνησε από την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά σε εσάς όπου και να βρίσκεστε γεωγραφικά, ώστε να έχετε πρόσβαση στα νέα μας και σε όλες τις θεματολογίες που σας ενδιαφέρουν. Είναι μια προέκταση των σεμιναρίων που οργανώνουμε συνεχώς, ώστε να μη χάνει κανείς από τους ανθρώπους που μας ακολουθούν τόσα χρόνια και επικοινωνούν μαζί μας, από κάθε περιοχή, τις εξελίξεις των θεματικών που αναλύουμε κάθε φορά.

Είμαστε μια παρέα που συνεργάζεται, δέχεται, προβληματίζεται, αναθεωρεί, αλλά πιο πολύ από όλα αγαπά τη ζωή!

Τι είναι τα podcasts;

Τα podcasts είναι οι μισάωρες ηχογραφημένες μας εκπομπές που σας στέλνουμε μαζί με το αντίστοιχο υλικό μας κάθε εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έχουμε δημιουργήσει περίπου ενενήντα εκπομπές και νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς όσο περνάει ο καιρός η θεματολογία γίνεται ακόμη πιο εξειδικευμένη και βασίζεται σε ένα δυναμικό και ουσιαστικό feedback. Αγαπάμε την αλληλεπίδραση μαζί σας, γιατί τα δικά σας ερωτήματα, αιτήματα, ανάγκες για επίλυση και ανάλυση έκτακτων ζητημάτων είναι η ρίζα των podcasts μας. Σε αυτά βασιζόμαστε στη δημιουργία κάθε εβδομαδιαίας μας εκπομπής.

Όπου και να βρίσκεστε γεωγραφικά και όποια στιγμή θέλετε εσείς έχετε την άνεση να ακούσετε ένα 30λεπτο podcast. Σε αυτήν την ηχογραφημένη εκπομπή ακούτε την κα Εύη Ξυραφά μαζί με έναν συνεργάτη της, να αναλύουν το θέμα της εβδομάδας. Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ τους, ολοκληρώνεται κάθε εβδομάδα και μια θεματολογία σεμιναρίου.

Το στοιχείο αυτό, το οποίο δομεί με έναν μοναδικό και έγκυρα επιστημονικό τρόπο τα podcasts μας είναι η ουσιαστική ανάλυση του ζητήματος, ανεξάρτητα από το μικρό χρονικό διάστημα το οποίο διαρκεί. Βλέπουμε το θέμα να αναλύεται από τη ρίζα του, η ερμηνεία του ξεκινάει με μια διαδικασία ανίχνευσης των παραγόντων που το γεννούν. Σε κάθε εκπομπή συζητιούνται οι αιτίες, τα αποτελέσματα και οι μέθοδοι ή οι τακτικές αντιμετώπισης. Πάντα με αυτόν τον τρόπο «κλείνει» και κάθε εκπομπή. Με την αντιμετώπιση. Με προτάσεις οι οποίες περιέχουν αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς, με θετικό πρόσημο. Ο τρόπος που φιλτράρουμε εμείς τον εαυτό μας πρώτα απ’ όλα, είναι η βάση για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος και αυτό μαθαίνουμε σταδιακά μέσα από το κάθε podcast-μάθημα. Γιατί κάθε εκπομπή αποτελεί και ένα μάθημα ζωής και ένα βήμα για να προχωρήσουμε παραπέρα με ελπίδα.

Είχα τη χαρά να δοκιμάσω προσωπικά και να ακούσω πέντε τριαντάλεπτα podcasts. Βασικά τους θέματα ήταν: η διαχείριση του άγχους, η αυτοπεποίθηση, η επικοινωνία, πώς ανακαλύπτουμε τα κίνητρα, πώς να είμαστε ελεύθεροι. Αυτό που μου άρεσε πολύ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η απλότητα με την οποία μεταδίδεται η ανάλυση του θέματος. Λιτότητα, αλλά όχι απλοϊκότητα, κάτι που το εκτιμώ σε συζητήσεις.

Με ιντρίγκαρε ο τρόπος προσέγγισης των θεμάτων, γιατί εκτυλισσόταν σε στιλ κουβέντας μεταξύ δύο ανθρώπων, με ήρεμους, χαλαρούς τόνους. Μπορούσα να παρακολουθήσω ευχάριστα, χωρίς να βαριέμαι και φυσικά έμαθα πράγματα, τα οποία δεν τα γνώριζα μέχρι τότε. Μια εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα εμπειρία, που γέμισε με γνώση την παραμονή μου στο σπίτι.

Το συνιστώ σε όλους εσάς που θέλετε να ανακαλύπτετε συνεχώς εσωτερικά τον εαυτό σας και δεν φοβάστε να παραδέχεστε και τα φωτεινά, αλλά και τα σκοτεινά σημεία του χαρακτήρα σας. Είμαστε άνθρωποι και μαθαίνουμε να εξελισσόμαστε και να μας αγαπάμε!

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn