Άρθρα

«Ηλεκτρονικό κουδούνι» για γυμνάσια και λύκεια από σήμερα

Περισσότερα...

 

Με υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση και κάλυψη νέας διδακτικής ύλης λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Ελλάδα. Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Σε αντίθεση με τις δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην πρωτοβάθμια, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δηλαδή, συνεχίζεται κανονικά η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Διά ζώσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής και

Περισσότερα...

Covid free! Ένα βιβλίο ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στις ομορφιές της Ελλάδας

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη, απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη; Αν ναι, πάρτε σακίδιο, νερό, φωτογραφική μηχανή και φύγαμε!

Μαζί σας σ’ αυτό το οδοιπορικό θα έχετε δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι και μια δημοσιογράφος που άφησε για λίγο το μαμαδίστικο blog της για να μοιραστεί μαζί σας πολύτιμες γνώσεις για μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα...

Πώς θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα γυμνάσια και τα λύκεια

Περισσότερα...

 

Με εκδηλώσεις ανά τμήμα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα εορταστεί στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της επετείου και θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού σε κάθε τμήμα θα απονεμηθούν τα αριστεία-βραβεία, οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί

Περισσότερα...

«Ο Γιάννης και το πεύκο» Ένα οικολογικό διαδραστικό παραμύθι

Περισσότερα...

 

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει στο Θέατρο 104 από την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή τη διαδραστική θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το πεύκο», βασισμένη στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του πεύκου», με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αξιοποιούμε το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβά στη δημιουργία

Περισσότερα...

Θέλεις να γίνεις guru στο digital marketing;

Περισσότερα...

 

INNOVATHENS Academy

Νοέμβριος 2020, Digital Marketing

Θέλεις να γίνεις guru στο digital marketing; Δεν πρόλαβες αυτό τον μήνα;
Το INNOVATHENS σου δίνει ακόμα μία ευκαιρία και τον Νοέμβριο!

Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Το INNOVATHENS powered by Samsung, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, μετά την ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση που είχε το INNOVATHENS Academy τον Οκτώβριο, επαναλαμβάνει και τον Νοέμβριο τον αφιερωμένο κύκλο στο digital

Περισσότερα...