Άρθρα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων :Νόμιμη η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Περισσότερα...

 

Νόμιμη, πρόσφορη και αναγκαία η τηλε-εκπαίδευση, σχολίασε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή τη Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), με την οποία δίνει το «πράσινο φως» για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε το υπουργείο σε σχετική ενημέρωση, η Γνωμοδότηση της Αρχής (4/2020, 7.9.2020), έκρινε ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως αυτή ψηφίστηκε πρόσφατα, είναι «απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης και δεν αντίκειται στη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Έκρινε, επίσης, ότι είναι «πρόσφορο μέτρο για τη διατήρηση της σχέσης εκπαιδευτικού-µαθητή» και «αναγκαίο εν µέσω

Περισσότερα...

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα υιοθετηθούν

Περισσότερα...

 

Η Πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Καραμέως με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας και είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δεν θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς αυτή, ούτε μαθητής ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας από όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές», ξεκαθάρισε η υπουργός.

Περισσότερα...

Πρεμιέρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα

Περισσότερα...

 

Πρεμιέρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα και αύριο για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕ.Λ. και των ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσον αφορά τα γενικά λύκεια, το μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε

Περισσότερα...

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2020: Για πρώτη φορά η πολιτική ψηφιακά!

Περισσότερα...

 

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis ανακοινώνει και επίσημα τη διεξαγωγή της Η’ Συνόδου του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων ψηφιακά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού μας θα προσφέρουμε την ευκαιρία σε όσους μας στήριξαν να πάρουν μέρος στην πρώτη ψηφιακή Βουλή των Ελλήνων στην ιστορία της χώρας. Η ψηφιακή προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί στις 10-13 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη στήριξη του μέγα χορηγού επικοινωνίας ΕΡΤ, δίνοντας μια μοναδική

Περισσότερα...

Global Young Shipping Forum:What Now?

Περισσότερα...

 

Mark your calendars:
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, 16:00-18:00 Greek LT
Global Young Shipping Forum: What Now?

Το YES Forum σε ανοιχτό διάλογο με οργανισμούς νέων από τη ναυτιλία που εκπροσωπούν τις ακόλουθες χώρες: ΗΠΑ, Κύπρο, Τουρκία, Παναμά, Βενεζουέλα, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία και Ινδία.

Το Young Executives Shipping (YES) Forum σε συνεργασία με τους ακόλουθους οργανισμούς: Youngship Cyprus, Youngship

Περισσότερα...