Άρθρα

Πανελλαδικές: Τελευταία μέρα υποβολής των μηχανογραφικών για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Περισσότερα...

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Έως τότε, και αφού επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους. Στους υποψηφίους προτείνεται να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σημειώνεται ακόμη, ότι για οποιαδήποτε

Περισσότερα...

Παρουσίαση των τεσσάρων αξόνων του «Νέου αναβαθμισμένου σχολείου» από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Περισσότερα...

 

Το «Νέο αναβαθμισμένο σχολείο», που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως από το Στρογγυλό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο ΓΕΛ και το πρώτο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχολείο αυτό περιλαμβάνει νέες παρεμβάσεις με το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, καθώς και παρεμβάσεις οι οποίες δοκιμάστηκαν πιλοτικά τα δύο τελευταία

Περισσότερα...

Οι Οικοϊστορίες του Πράσινου Ινστιτούτου

Περισσότερα...

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, μπόρεσε να μετάσχει το Σάββατο 26/6/21 στις Οικοϊστορίες του Πράσινου Ινστιτούτου (www.greeninstitute.gr) στον ευχάριστα δροσερό χώρο του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, την πιο ζεστή μέρα του έτους μέχρι σήμερα.

Η εξαιρετική προσπάθεια του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων-Παραμυθιών (

Περισσότερα...

Έως αύριο Σάββατο η διάθεση των δύο πρώτων self-tests για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Περισσότερα...

 

Έως αύριο Σάββατο 5/6 εργάσιμες ώρες (πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων) μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τα γενικά λύκεια και μία ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου, για τα επαγγελματικά.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που

Περισσότερα...

ΥΠΑΙΘ: Στις 11 Ιουνίου η λήξη μαθημάτων για τα λύκεια, στις 2 Ιουνίου για την Γ’ λυκείου

Περισσότερα...

 

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών γυμνασίων, ειδικών γυμνασίων, ημερήσιων και εσπερινών γενικών και επαγγελματικών λυκείων, ειδικών λυκείων και ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021. Για την Γ' τάξη όλων των λυκείων τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. 

Περισσότερα...