Άρθρα

Τι είναι το Παράλληλο Μηχανογραφικό;

Περισσότερα...

 

Σύντομα, οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα κληθούν να υποβάλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν καταφέρουν να περάσουν σε ΑΕΙ να υποβάλουν ένα Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ / πρώην Δημόσια ΙΕΚ). Οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση σε διάφορες επαγγελματικές ειδικότητες.

Κατατάσσονται στο επίπεδο εκπαίδευσης 5 και θεωρούνται φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).

Περισσότερα...

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Περισσότερα...

 

Σχεδόν πεντέμισι χιλιάδες Ρωμιούς κατοίκους είχε η Ίμβρος στα μέσα της δεκαετίας του 1960, δηλαδή πριν 60 χρόνια, όταν και η τουρκική κυβέρνηση εφάρμοσε μια σειρά μέτρων σε βάρος της προστατευόμενης από τη Συνθήκη της Λοζάνης μειονότητας. Με την απόφαση 35/27.3.1964 του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας ξεκίνησαν μαζικές απαλλοτριώσεις καλλιεργήσιμης γης, ιδρύθηκαν ανοικτές αγροτικές φυλακές για βαρυποινίτες, ενώ με ειδική νομοθετική ρύθμιση απαγορεύτηκε η διδασκαλία της

Περισσότερα...

Πέντε -συν μια- συμβουλές για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Περισσότερα...

 

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι στρέφουν, πλέον, το ενδιαφέρον τους στη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκτός από την έρευνα για τις σχολές και τα προγράμματα σπουδών, τι πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους οι υποψήφιοι; Υπάρχουν κάποιες σχολές ή τμήματα που

Περισσότερα...

Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου

Περισσότερα...

 

Τι είναι «τυπικά» το Μηχανογραφικό;

Το μηχανογραφικό είναι ένα έγγραφο το οποίο πρέπει να καταθέσουν όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Η συμπλήρωσή του γίνεται ηλεκτρονικά από την ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του μοναδικού κωδικού υποψηφίου.

Ο υποψήφιος μπορεί να εισέλθει στο

Περισσότερα...

Προσοχή στα επαγγελματικά δικαιώματα

Περισσότερα...

 

Συχνή παρανόηση

Πολλοί γονείς αλλά και φοιτητές λανθασμένα πιστεύουν πως, αν πάρουν πτυχίο σε ένα ακαδημαϊκό αντικείμενο, την επόμενη μέρα θα μπορέσουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Στην πραγματικότητα, δεν αρκεί ένα πτυχίο για να καταφέρει κάποιος να ασκήσει το επάγγελμα που σπούδασε στο πανεπιστήμιο. Αυτό γίνεται εφικτό μόνο με την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Δεν αρκεί κάποιος να τελειώσει, για παράδειγμα, μια σχολή

Περισσότερα...