Άρθρα

Έλληνες φοιτητές ανταποκρίνονται στην παγκόσμια πρόσκληση για εξεύρεση καινοτόμων και πρακτικών λύσεων σε πιεστικά προβλήματα του Covid-19

Περισσότερα...

 

Στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη και τη γρήγορη υλοποίηση πρωτοπόρων λύσεων που θα βοηθήσουν κυρίως το ιατρικό προσωπικό έρχονται να προστεθούν οι ιδέες από τα χιλιάδες «φωτεινά μυαλά» των προπτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών σε όλο τον πλανήτη.

Μέλη της ομάδας ASAT (Aristotle Space & Aeronautics Team) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετείχαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό design challenge, που έχει στόχο την πρoσέλκυση νέων ιδεών, σχετικών με την πανδημία του κορονοϊού.

Η διαδικασία του διαγωνισμού, την πρόσκληση για τον οποίο απηύθυνε το The Johns Hopkins Center for Bioengineering Innovation &amp

Περισσότερα...

Ν. Κεραμέως: Βασική επιδίωξη οι πανελλήνιες εξετάσεις να διεξαχθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο

Περισσότερα...

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η χρονιά δεν θα χαθεί ούτε στα σχολεία ούτε και στα πανεπιστήμια στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των οι πανελλήνιων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς. Όπως είπε, βασική επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Τι θα

Περισσότερα...

Unesco: Συγκροτεί συνασπισμό βοήθειας 1,5 δισ. νέων χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση

Περισσότερα...

 

Διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις... ένας μεγάλος παγκόσμιος συνασπισμός σχηματίστηκε σήμερα για να βοηθήσει το ενάμισι δισεκατομμύριο των παιδιών και των φοιτητών που στερούνται σχολείου ή ανώτερης και ανώτατης σχολής ανά τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Unesco.

Σύμφωνα με την Unesco, το 87% των μαθητών και των φοιτητών παγκοσμίως επηρεάζεται από το κλείσιμο των σχολείων ή των σχολών τους λόγω του κορονοϊού, δηλαδή

Περισσότερα...

Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου

Περισσότερα...

 

Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνουν από σήμερα τα δημοτικά σχολεία, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στη διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο

Περισσότερα...

26ος Economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

Περισσότερα...

 

Φέτος, για 26η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση διοργανώνουν τον 26ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, έναν διαγωνισμό που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τόσο για εμάς, όσο και για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι:

Περισσότερα...