trx-beneficios.jpg

To TRX είναι μια μορφή γυμναστικής που βοηθά στη μυϊκή ανάπτυξη και στην απώλεια βάρους.  Είναι ιμάντας με λαβές με τον οποίο μπορεί κανείς να κάνει μία πληθώρα ασκήσεων. Οι ιμάντες μπορούν να στηριχθούν σε μία βάση πάνω στο ταβάνι, αλλιώς και σε πόρτα σπιτιού. Όλες οι ασκήσεις στο TRX γίνονται με την αξιοποίηση του σωματικού βάρους του ασκούμενου.

Μπορεί κανείς να κάνει μόνος του στο σπίτι, αλλά αν δεν το έχει ξανακάνει, καλό θα ήταν να συμβουλευτεί κάποιο γυμναστή ή επίσης, αν πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο, μπορεί εκεί να υπάρχει πρόγραμμα TRX που μπορείτε να παρακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Ο αυθεντικός ιμάντας TRX κοστίζει κοντά στα 200 ευρώ, αλλά κυκλοφορούν και ιμάντες εξίσου καλοί με μικρότερο κόστος. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί πολλές απομιμήσεις δεν τηρούν τις προϋποθέσεις και υπάρχει κίνδυνος απάτης, που μπορεί να σας προκαλέσει ενδεχομένως και κάποιο ατύχημα στις ασκήσεις. Για να ξεχωρίσετε έναν αυθεντικό ιμάντα, καλό θα είναι να ψάξετε για το ταμπελάκι που γράφει με άσπρα γράμματα «TRX». Συνήθως ο αυθεντικός ιμάντας έχει χρώμα κίτρινο και μαύρο.

Ο ρουχισμός καλό θα ήταν να είναι άνετος, ενώ είναι απαραίτητο να φοράτε καλά αθλητικά παπούτσια. Το TRX απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και σωματικού βάρους. Επειδή οι ασκήσεις ποικίλλουν, μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε ασκούμενου. Ο χώρος δεν είναι δεσμευτικός, οπότε μπορείτε να ασκηθείτε οπουδήποτε μπορεί να περαστεί το TRX.

Γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος. Καθώς δε οι ιμάντες δημιουργούν μία αστάθεια και ο αθλούμενος καλείται να κρατήσει ισορροπία, αυξάνεται ο μεταβολισμός, το κάψιμο του λίπους και εντείνεται η δύναμη του σώματός μας.

Ένα καλός αριθμός προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα είναι 2 με 3 φορές, ανάλογα το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλει κανείς να δει αποτελέσματα στο σώμα του.

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, όπως σε όλα τα αθλήματα. Αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει γιατί ο ασκούμενος δεν κάνει σωστά κάποια άσκηση.

Η άθληση μέσω TRX μπορεί να συνδυαστεί και με άλλο είδος γυμναστικής. Κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να βρει μία γκάμα συνδυαστικών ασκήσεων και διάφορους άλλους ωφέλιμους οδηγούς χρήσης TRX.

Τα αποτελέσματα είναι φανερά από τον πρώτο κιόλας μήνα στο σώμα του αθλούμενου. Εντύπωση ίσως θα σας κάνει που από τον πρώτο μήνα η μυϊκή δύναμη θα έχει αυξηθεί. Όταν γράφουμε «μυϊκή δύναμη», δεν σημαίνει ότι το λίπος που έχουμε στο σώμα μας θα γίνει μυς. Αυτό για τις γυναίκες που ανησυχούν ότι με τέτοιου είδους γυμναστική δεν θα χάσουν βάρος, αλλά θα «πρηστούν». Ίσα ίσα σώματα αυξημένου λίπους βοηθιούνται να κάψουν το λίπος με σωστό τρόπο, όπως συμβαίνει στα περισσότερα είδη γυμναστικής με βάρη. Συνιστάται για γυναίκες που αναζητούν ένα είδος γυμναστικής, αλλά δεν ξέρουν τι τους ταιριάζει.

Ακόμα, μέσα από το TRΧ μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για το σώμα του και τις δυνάμεις του. Είναι πολύ ωραίο το αίσθημα να ξεπερνάς τα όριά σου και να θέτεις καινούργια γιατί βλέπεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα καλύτερα. Επίσης αισθάνεσαι ακόμα πιο όμορφα όταν κατά τη χρονική περίοδο που κάνεις TRX χάνεις βάρος – το καταλαβαίνεις ακόμα πιο έντονα πάνω στους ιμάντες γιατί όλες οι ασκήσεις εξαρτώνται από το βάρος του σώματός σου.

Από ιστορικής πλευράς εικάζεται ότι το TRX ξεκίνησε από έναν πεζοναύτη του αμερικανικού στόλου, ο οποίος δεν ήθελε να χάσει την επαφή του με τη γυμναστική και θέλοντας να καλύψει την ανάγκη του σε έναν μικρό χώρο σκέφτηκε να κάνει κάποιες ασκήσεις πάνω σε ιμάντες.


Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn