sel.60_A.jpg

Ένας γυμναστής πρέπει για τον ασκούμενό του εκτός από προπονητής να είναι και δάσκαλος, φυσικοθεραπευτής, διατροφολόγος, ψυχολόγος με τον δικό του, μοναδικό τρόπο (χωρίς να αναιρούμε τη σημασία των προαναφερθέντων επιστημόνων) έτσι ώστε ο ασκούμενος, εκτός από την εμπιστοσύνη που θα κληθεί να δείξει στον υπεύθυνο γυμναστή του, να καταφέρει να νιώσει άνετα και οικεία, σαν να βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο με κάποιο φίλο του. Η σχέση πολλών ασκουμένων με τον γυμναστή τους είναι σχέση εμπιστοσύνης, που εκτός από το προπονητικό κομμάτι στηρίζεται και στο ψυχολογικό, μέσω του οποίου τα οφέλη μπορεί να είναι σημαντικά για την ψυχική υγεία και των δύο.

Το σπίτι μας μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό χώρο εκγύμνασης όσο απίθανο και αν μας ακούγεται. Με τη σωστή οργάνωση του γυμναστή και τον κατάλληλο εξοπλισμό ακόμα και τα καλύτερα γυμναστήρια θα ζήλευαν το «προσωπικό γυμναστήριό» σου.

Ακόμα και αν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ή απλώς δεν σου αρέσει η γυμναστική στο σπίτι, το personal training σε γήπεδα, πάρκα ή σε οποιοδήποτε outdoor χώρο είναι πλέον πολύ της μόδας και ικανοποιεί ένα πολύ μεγάλο κοινό που αγαπά την υπαίθρια εκγύμναση.

Όταν κάνεις personal training, οι πιθανότητες τραυματισμού κυμαίνονται μεταξύ ελάχιστου έως καθόλου. Ο προσωπικός γυμναστής σου είναι δίπλα σου για να διορθώσει τυχόν λάθη, να διδάξει εξ αρχής τη σωστή τεχνική εκτέλεσης των ασκήσεων έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί στο μέλλον, ακόμα και όταν ο αθλούμενος γυμνάζεται χωρίς την παρουσία γυμναστή.

Επίσης με την παρουσία προσωπικού γυμναστή πραγματοποιούνται παθητικές διατάσεις. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα αποτελέσματα των παθητικών διατάσεων είναι καλύτερα και συντομότερα έναντι των ενεργητικών, τα οποία εκτός από την αποφυγή τραυματισμών περιλαμβάνουν οφέλη όπως περισσότερη ελαστικότητα, καλύτερη μυϊκή ανάπτυξη κ.ά.

Το ότι κάποτε το personal training ήταν αρκετά ακριβό και για κάποιους ίσως ένα είδος πολυτέλειας δεν είναι ψέμα. Πλέον όμως με τη συνεχή εξάπλωση και αποδοχή του από κοινό όλων των ηλικιών η προσωπική προπόνηση έχει γίνει πιο προσιτή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως και στη χώρα μας. Οι τιμές σαφώς και ποικίλλουν ανάλογα με τον επαγγελματία, την κατάρτιση, τον χώρο (personal σε γυμναστήριο, κατ’ οίκον, σε υπαίθριους χώρους, ακόμα και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, βλέπε personal studios). Το κόστος μπορεί επίσης να είναι χαμηλότερο με την ύπαρξη περισσότερων από ενός ασκουμένων (βλέπε semi personal ή small group personal).

Όσον αφορά το κόστος του εξοπλισμού, δεν θα έπρεπε να είναι ανησυχία κανενός αθλουμένου που επιλέγει να ασχοληθεί με το personal, καθώς κάθε σοβαρός επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του παρέχει ο ίδιος εξοπλισμό μαζί με τις υπηρεσίες του (ιμάντες τύπου TRX, λάστιχα, μπάλες), εκτός κι αν είναι προσωπική επιθυμία του αθλουμένου η απόκτηση κάποιου αξεσουάρ γυμναστικής.

Infos και tips:

  • Με 100 ευρώ σταδιακά μπορεί κανείς να φτιάξει το δικό του γυμναστήριο με τα κατάλληλα εργαλεία (βαράκια, στρώμα γυμναστικής κ.ά.).
  • Άνετη ενδυμασία.
  • Μπορείς να βρεις κι άλλους ενδιαφερομένους από τον κοινωνικό περίγυρό σου με σκοπό να φτιάξετε ένα μικρό γκρουπ και να μοιραστείτε το κόστος.
  • Λόγω υψηλής προσφοράς γυμναστών το κόστος έχει μειωθεί. Μπορεί κανείς να βρει προσωπικό γυμναστή με 8 ευρώ την ώρα.
  • Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Το Hobby Festival 2018 είναι εδώ!

hobbyFestival 700N


Το Skywalker.gr για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες και τους οργανισμούς που διαχειρίζονται μέσα και τεχνογνωσία ερασιτεχνικών ασχολιών και δράσης ελεύθερου χρόνου (χόμπι) στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ και ώρες 11:00-22:00.

Στο #HobbyFairPlay συμμετέχουν μη φονικά hobbies, που μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και στην προοπτική της ευτυχίας, ενισχύοντας παράλληλα τις προσωπικές δεξιότητες, στην ανακάλυψη και στην καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, όπως και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

14:00-21:00
Έκθεση & Showtime

21:00-23:00
Extreme Show

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

11:00-21:00
Έκθεση & Showtime

21:00-23:00
Πυρετός το Σαββατόβραδο

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

11:00-21:00
Έκθεση & Showtime

21:00-23:00
Fashion Party

Δήλωση συμμετοχής στο www.hobbyfestival.gr.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn