_ΣΒΙΕ_900x600.jpg

 

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΣΒΙΕ υποδέχτηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του σε Αθήνα και Πάτρα τους νέους σπουδαστές, οι οποίοι μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες έθεσαν τις βάσεις για μια αξέχαστη σπουδαστική χρονιά, γεμάτη με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πληθώρα δράσεων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων και πολλά άλλα!

Στο special event που διοργάνωσε η σχολή, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγελματίες από κάθε ειδικότητα, να επισκεφτούν τα εργαστήρια, να δουν live τεχνικές που θα εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους  και να συνομιλήσουν με καταξιωμένα στελέχη για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Τους νέους σπουδαστές καλωσόρισαν οι στενοί συνεργάτες της ΣΒΙΕ μέσα στα εργαστήρια της σχολής, παρουσιάζοντας μέρος όσων θα διαδραματιστούν σε αυτά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Παράλληλα, οι  σπουδαστές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους των ειδικοτήτων του τομέα υγείας για τις επαγγελματικές δυνατότητες  καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις που τους αφορούν. Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν η κυρία Ιωάννα Τασιοπούλου, υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, ο κύριος Πέτρος Κουτσούκος, τεχνολόγος ραδιολογίας-ακτινολογίας στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», η κυρία Γεωργία Μαυροειδή, χημικός, η κυρία Ελένη Τσουρέκα, επόπτρια δημόσιας υγείας και ο κύριος Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, φυσικοθεραπευτής και πρώην πρόεδρος του Επιστημονικού Τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του ΠΣΦ.

Στον τομέα της αισθητικής, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν live τα μυστικά του επαγγελματικού μακιγιάζ από τη make-up artist, κυρία Ναταλία Τσιμιδάκη, και να ενημερωθούν για τις δράσεις του τμήματος από την υπεύθυνη του τομέα αισθητικής και ποδολογίας, κυρία Χριστίνα Λαμπροπούλου, και την αισθητικό, κυρία Aθανασία Γκάτσιου.

Στον τομέα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής οι σπουδαστές απόλαυσαν τις μοναδικές γεύσεις που ετοίμασε ο pastry chef Ηλίας Θωμαϊδης με την ομάδα του, ενώ στον τομέα της πληροφορικής  ενημερώθηκαν για τα νέα trend του gaming από τον game developer, κύριο Αλέξανδρο Σίσκο. Στον τομέα των παιδαγωγικών, οι νηπιαγωγοί κυρία Ισμήνη Βερυκόκκου και κυρία Ράνια Κωστελέτου  παρουσίασαν στους σπουδαστές τον μαγικό κόσμο των παιδιών, ενώ η εργοθεραπεύτρια κυρία Ελιζιάνα Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο πώς η εργοθεραπεία αλλάζει τη ζωή ενός παιδιού. Στον τομέα του αθλητισμού ο προπονητής κύριος Ευάγγελος Γιαννόπουλος μοιράστηκε μικρές συμβουλές και εμπειρίες με τους σπουδαστές.

Στον τομέα του τουρισμού, η κυρία Κλαίρη Πρωτόγερου μίλησε για τα μυστικά της καλής φιλοξενίας, στον τομέα της οδοντοτεχνικής, οι κύριοι Κώστας Αποστολάτος και Χαράλαμπος Στέφας τόνισαν τη σημασία ενός λαμπερού χαμόγελου, ενώ από την πλευρά τους οι κυρίες Μαρία Νικητοπούλου και Ειρήνη Ζούλια από το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας εξήγησαν τη σημασία για τη σωστή φροντίδα των ματιών. Τέλος, με τη σειρά τους η κυρία Μαρία Στογιάννου, αξιωματική κτηνίατρος του Πολεμικού Ναυτικού και ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα φροντίδας ζώων συντροφιάς, μίλησε για την αξία των επαγγελμάτων του βοηθού κτηνιάτρου και του pet groomer, ενώ ο κύριος Σωτήρης Κουτσουραδής, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και καριέρας, εξήγησε πως η επιτυχία έρχεται με τη σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Ευχαριστούμε όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες που απάντησαν με προθυμία στο σύνολο των ερωτήσεων των σπουδαστών και εκφράστηκαν με θερμά λόγια για τη σχολή, για το επίπεδο σπουδών που προσφέρει 60 χρόνια τώρα και εξήγησαν γιατί η ΣΒΙΕ αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία των αποφοίτων της στην αγορά εργασίας!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έλειψαν οι εκπλήξεις! Μεταξύ των νέων σπουδαστών κληρώθηκαν πλούσια δώρα που προσέφεραν εταιρίες/συνεργάτες της ΣΒΙΕ όπως ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και οι  εταιρίες καλλυντικών Yellow Rose και Juliette Armand, καθώς και δώρα που επιμελήθηκε η Διοίκηση της σχολής.

Το δώρο στη μεγάλη νικήτρια της βραδιάς παρέδωσε ο κορυφαίος δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας του τομέα προπονητικής της ΣΒΙΕ, κύριος Βασίλης Σαμπράκος.

Το πιο σημαντικό ταξίδι προς τη γνώση και την επιτυχία μόλις ξεκίνησε στη ΣΒΙΕ με τις πιο γερές βάσεις! Ραντεβού στις αίθουσες!

Campus ΣΒΙΕ
Αθήνα: Κάνιγγος 15-17
Πάτρα: Αγίου Ανδρέου 95
Τηλ.: 210 32 32 323

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn