fgc900x600.jpg

 

Το FIRST Global, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής στον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! Από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, η χώρα μας θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, με συμμετοχές από περισσότερες από 190 χώρες! Εθνικοί Συνδιοργανωτές είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός MellonLab.

Το FIRST Global είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός ρομποτικής που φέρνει κοντά νέους από όλο τον κόσμο για να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητας με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ρομπότ. Στο διαγωνισμό συμμετέχει μόνο μια εθνική ομάδα από κάθε χώρα. Φέτος, η πρόκληση έχει θέμα "Τροφοδοτώντας το Μέλλον" και οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα των τροφίμων και στη βελτίωση των επισιτιστικών συστημάτων.

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρέλαση των  ομάδων από όλο τον κόσμο, μια μοναδική εμφάνιση των Black Eyed Peas, και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα!  Πρόκειται για ένα θέαμα που συνδυάζει την τεχνολογία και την επιστήμη με τον πολιτισμό, εμπνέοντας το κοινό με τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, όπου οι ομάδες θα αναμετρηθούν για να βρουν λύσεις σε προκλήσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα των τροφίμων. Οι τρεις μέρες του διαγωνισμού υπόσχονται δράση, καινοτομία και μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Το FIRST Global Challenge Athens δεν είναι μόνο για τους λάτρεις της ρομποτικής. Είναι ένα πολυπολιτισμικό γεγονός, όπου ομάδες από όλο τον κόσμο έρχονται για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους  από διαφορετικές χώρες, να δείτε την κουλτούρα και τον πολιτισμό κάθε χώρας μέσα από τα μάτια των εφήβων και να κατανοήσετε την αξία της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των παιδιών, της μηχανικής, του προγραμματισμού, της καινοτομίας και της δημιουργίας.

Η είσοδο είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται η έκδοση εισιτηρίου στο more.com, Official Ticketing Provider του FIRST Global εδώ: http://more.com/happenings/fgc2024athens

Μάθετε περισσότερα για την διοργάνωση εδώ: https://mellonlab.org/fgc

Χρήσιμο Υλικό: 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn