DSDE.png

 

Συνάντηση χρηματοδοτών και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για καλό σκοπό

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά το HIGGS Donors Speed-Dating Event, μια εκδήλωση-θεσμός που συνδέει κοινωφελείς οργανώσεις με δωρητές/χρηματοδότες για καλό σκοπό από την Ελλάδα. Φέτος και για πρώτη φορά, πραγματοποιήσαμε έναν επιπλέον κύκλο συναντήσεων, με τους δήμους να συναντούν δωρητές/χρηματοδότες, με στόχο τη διερεύνηση συνεργασιών και την υποστήριξή τους σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις!

Μέσα σε τρεις ημέρες και συνολικά 12 ώρες, 100 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και 5 δήμοι από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν διαδικτυακά με 13 εκπροσώπους από Επιχειρήσεις, Κοινωφελή Ιδρύματα & Πρεσβείες, σε ένα speed-dating για καλό σκοπό! Η ομάδα του HIGGS φιλοξένησε συνολικά 241 ραντεβού (speed-dates) σε 31 διαδικτυακές «αίθουσες», όπου οι οργανώσεις παρουσίασαν το έργο τους και οι δωρητές/χρηματοδότες τη στρατηγική τους, ερευνώντας συνεργασίες σε σημαντικά πεδία δραστηριοποίησης όπως: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Διαφορετικότητα/Ισότητα/Ένταξη, Γυναικεία ενδυνάμωση/Υποστήριξη, Οικονομική Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία, Περιβάλλον / Κλιματική Αλλαγή, Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, Πολιτισμός, Υγεία και Τρίτη Ηλικία.

Ο συνιδρυτής του HIGGS, κύριος Σωτήρης Πετρόπουλος, δήλωσε: «Μέσα από αυτό το ξεχωριστό event δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση, όπου θα γνωρίσουν δυνητικούς δωρητές/χρηματοδότες και στις/στα/στους Επιχειρήσεις, Κοινωφελή Ιδρύματα, Πρεσβείες και Δημόσιους Φορείς, να αναπτύξουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο. Στις speed-dating συναντήσεις, τα δύο μέρη γνωρίζονται και εξετάζουν το πλαίσιο μιας δυνητικής συνεργασίας, κάτι πολύ σημαντικό για το οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών. Ως HIGGS είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αποδοχή και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου θεσμού, συνεχίζοντας να προσφέρουμε στο οικοσύστημα δράσεις ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των συνεργασιών»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Cyclades Preservation Fund, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, MYTILINEOS SA, Nestle Ελλάς,  ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, PwC Greece, Bayer, Alpha bank.

Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή της εκδήλωσης, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn