DSDE.png

 

Συνάντηση χρηματοδοτών και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για καλό σκοπό

Έρχεται για 8η χρονιά το Donors Speed-Dating Event, η εκδήλωση-θεσμός που διοργανώνει το HIGGS και φέρνει σε επαφή εκπροσώπους από επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, πρεσβείες και δημόσιους φορείς, με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ), με στόχο τη γνωριμία τους και την ενδεχόμενη δημιουργία συνεργασιών για κοινωφελείς σκοπούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου διαδικτυακά. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν online συναντήσεις διάρκειας 13 λεπτών (speed date), όπου οι ΟΚοιΠ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σύντομα το έργο τους σε δυνητικούς δωρητές/χρηματοδότες, ενώ αντίστοιχα οι δωρητές/χρηματοδότες να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους. 

Οι συζητήσεις αυτές θα εστιάζουν σε 12 βασικές κατηγορίες θεμάτων: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Διαφορετικότητα/Ισότητα/Ένταξη, Γυναικεία Ενδυνάμωση/Υποστήριξη, Οικονομική Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία, Περιβάλλον / Κλιματική Αλλαγή, Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, Πολιτισμός, Υγεία και Τρίτη Ηλικία, με στόχο την έρευνα πιθανών πεδίων συνεργασίας.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, αναφέρει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Donors Speed Dating Event έχει φτάσει στην 8η χρονιά υλοποίησης και συνεχίζει να προσελκύει επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, πρεσβείες και δημόσιους φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν έναν θετικό κοινωνικό-περιβαλλοντικό αντίκτυπο με συμμάχους τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών».

Στη φετινή εκδήλωση θα μας τιμήσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους: ΑΒ Βασιλόπουλος, Cyclades Preservation Fund, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, MYTILINEOS SA, Nestle Ελλάς, ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, PwC Greece.

Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή της εκδήλωσης, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής μέχρι και την Τρίτη 21 Μαΐου.

Επικοινωνία για τα ΜΜΕ: Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου | 698 100 7373 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για το HIGGS

 

Το HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το HIGGS είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας (2016-2023), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 235 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.500.000 ευρώ, να δημιουργήσουν 973 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholder του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα του διαλόγου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn