stent_002.jpg

 

Παράταση παραστάσεων για 2 εβδομάδες: παραστάσεις από Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και ολοκλήρωση των παραστάσεων

Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Μαΐου και 13-14 Μαΐου

50 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος και, με τα νέα επεισόδια, έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού

στο Studio Κυψέλης από τους Θεατρίνων Θεατές

Οι Θεατρίνων Θεατές ετοίμασαν και παρουσιάζουν από τις 19 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, τη φετινή κεντρική τους παραγωγή. Με χαρά ανακοινώνουμε την παράταση παραστάσεων για δύο εβδομάδες (Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα 6 και 7 Μαΐου και 13-14 Μαΐου, και ολοκλήρωση των παραστάσεων στις 14 Μαΐου). Η παράσταση έχει λάβει άριστες κριτικές από κοινό και κριτικούς, και κάθε Δευτερότριτο στο Studio Κυψέλης επικρατεί το αδιαχώρητο, με τους θεατές να καταχειροκροτούν τους συντελεστές.

Η αγαπημένη ομάδα, με βάση πάντα το Studio Κυψέλης, παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη  «Κομμάτια και Θρύψαλα», με τα σημαντικότερα μονόπρακτα από την τριλογία σε επιλογή, σύνδεση και επαναπροσδιορισμό τους από τον Γιάννη Σολδάτο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.  Έργο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα της σύγχρονης ελληνικής πραγματείας! Μικρές ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας για τον έρωτα, την αναζήτηση του ιδανικού, τη σύγκρουση, την ελπίδα, τη φθορά και την πτώση.

Promo trailer: https://youtu.be/9hkTV3yARNQ?si=3Z6ZVJkFqJGOZn4g

Η ιστορικής σημασίας τριλογία του Γιώργου Σκούρτη πρώτη φορά παρουσιάζεται στο σύνολό της, όπως ζήτησε ο ίδιος από τον Γιώργο Λιβανό να πράξει! Οι Θεατρίνων Θεατές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και το κύκνειο άσμα του Σκούρτη «Σοκ».

Ο Γιάννης Σολδάτος κατανοεί ουσιαστικά τη γραφή του Σκούρτη, ο οποίος μιλά για μια ζωή χωρίς ψευδαισθήσεις του Νεοέλληνα, ακτινογραφεί την καθημερινότητα, εικονογραφεί μια σύγχρονη ουτοπική κοινωνία και παραδίδει ένα σύγχρονο, εμβληματικό κείμενο, βαθιά πολιτικό, πανανθρώπινο και επίκαιρο όσο ποτέ, το οποίο μας καλεί να ελευθερώσουμε μια ανεξέλεγκτη κραυγή. Γίνεται;

Μια σάτιρα με χιούμορ, τρυφερότητα, λυρισμό και σκληρότητα, η οποία δεν αφήνει τίποτα όρθιο, ένα έργο για αυτούς που ονειρεύονται τη νύχτα και δεν τους αρκεί μία φορά για να ζήσουν, η οποία στοχεύει μετά από πολύμηνες πρόβες να γίνει μία από τις επιτυχίες της χρονιάς!

Τα «Κομμάτια και θρύψαλα» σηματοδοτούν την πορεία του σύγχρονου Έλληνα μες στον χρόνο, και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος τα χαρακτηρίζει ως «το αριστούργημα του Σκούρτη»!

Τα «Κομμάτια και θρύψαλα» θεωρούνται από τα σημαντικότερα κείμενα του σύγχρονου νεοελληνικού ρεπερτορίου – δείγμα γραφής όπως τα χαρακτήρισε ο Βαρβέρης, και κάθε ανέβασμά τους χωράει μελέτη και νέα ιστορική τοποθέτηση.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης 50 χρόνια πριν, ξαναγράφτηκε, και το δεύτερο μέρος του παρουσιάστηκε μία εικοσαετία μετά από το ΚΘΒΕ, ενώ το τρίτο μέρος της τριλογίας ολοκληρώθηκε μόλις το προηγούμενο φθινόπωρο.

Συντελεστές

Κείμενα: Γιώργος Σκούρτης – Γιάννης Σολδάτος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιάννης Σολδάτος

Σύμβουλος: Καίτη Ιμπροχώρη

Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Πρωτότυπη μουσική: Σάκης Τσιλίκης

Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Βλάχου

Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος

Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής

Φωτογραφίες: Άρης Τουρλάκης - Πωλίνα Καστρινού

Υπεύθυνη θεάτρου: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Τεχνική υποστήριξη: Ιπποκράτης Βαφειάδης

Υποδοχή – βοηθός ενδυματολόγου: Vania Alexandovna

Πρόγραμμα:  Εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη

Ευχαριστίες στην Αλίκη Δανάλη για την προβολή της παράστασης

Πρωταγωνιστούν

Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σόνια Κωτίδου, Μάνος Τσιβιλής, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Καρατζάς, Γιάννος Τριανταφύλλου. Στο πιάνο ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη.

 

Studio Κυψέλης

Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη, 11361 Αθήνα

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 8819571

Παράταση παραστάσεων μετά το Πάσχα: Δευτέρα και Τρίτη 6-7 και 13-14  Μαΐου

Λήξη παραστάσεων: Τρίτη 14 Μαΐου

Διάρκεια: 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.

Τιμές εισιτηρίων

23 ευρώ VIP, 18 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, υπερηλίκων, ΑμεΑ, 5 ευρώ ατέλειες ΣΕΗ – ΕΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/kommatia-kai-thripsala/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn