expo9-griza_002.jpg

 

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις εγκαταστάσεις της HotelΒrain Academy πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της 10ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition. Εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρίας RM International μίλησε ο CEO κύριος Κωστής Μοσχονάς, ο οποίος, ξεκινώντας με μια σύντομη αναδρομή της μέχρι τώρα πορείας της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, και ευχαριστώντας τους συντελεστές της έκθεσης για την πολύτιμη υποστήριξή τους, παρουσίασε τη φετινή διοργάνωση και το όραμά του για το μέλλον. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας, στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό και φιλοξενεί 50 διεθνείς buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και από χώρες της Ευρώπης οι οποίες αναζητούν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη εξωστρέφειας κυρίου Μπάνε Πρέλεβιτς  της τιμώμενης περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Στον χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε η υπεύθυνη επικοινωνίας της RM International κυρία Γιώτα Παπαβασιλείου, ο κύριος Πρέλεβιτς αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, στα προϊόντα που αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας –και τα οποία θα παρουσιάσουν στην έκθεση οι 23 συμμετέχουσες επιχειρήσεις– αλλά και στις συνταγές της μακεδονικής κουζίνας, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» από διακεκριμένους σεφ της  Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο σεφ κύριος Κώστας Μπουγιούρης και επί σειρά ετών Head Chef του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», έδωσε μια πρόγευση του τι πρόκειται να απολαύσουν φέτος οι επισκέπτες της έκθεσης, ενώ παρουσίασε και τον νέο Head Chef της εκδήλωσης κύριο Γιώργο Τσαπάρα. Μετά από μια θητεία εννέα ετών, ο κύριος Μπουγιούρης, αρκετά συγκινημένος, αποχαιρέτησε φέτος την ΕΞΠΟΤΡΟΦ και προσκάλεσε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να δώσουν «το παρών» στην έκθεση που κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες νέα premium προϊόντα.
Ακολούθησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Athens Fine Food Awards (AFFA) by EΞΠΟΤΡΟΦ, ο κύριος Χάρης Τζαννής. Όπως τόνισε ο κύριος Τζαννής, η αξιολόγηση των προϊόντων ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός της έκθεσης όπως κάθε χρόνο. Στα φετινά βραβεία AFFA αξιολογήθηκαν πολλά νέα προϊόντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, όπως το χαρακτηριστικό μπλε μέλι, ενώ δεν  παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη των ελαιολάδων από τον διαγωνισμό, η οποία δείχνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει φέτος ο κλάδος.
Με τη σειρά της, η δημοσιογράφος Δώρα Μιχαήλ μίλησε για όσα ενδιαφέροντα θα διαδραματιστούν φέτος στο Food Expert Stories, και ακολούθησαν ο sommelier κύριος Χρήστος Σιώμος και ο olive oil expert κύριος Γιάννης Καρβέλας, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις δύο νέες ενότητες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ: την πλατεία οινογευσίας Wine Walk και το Olive Oil Bar αντίστοιχα. Ο κύριος Σιώμος αναφέρθηκε στη δυναμική της ελληνικής οινοπαραγωγής και στο αύριο του κλάδου, ενώ ο κύριος Καρβέλας στάθηκε στη σημασία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ για την προβολή των ελληνικών ελαιολάδων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε. Προσκάλεσε μάλιστα το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση, να δοκιμάσει τα εγχώρια προϊόντα και να ενημερωθεί για αυτά καθώς και για τα οργανοληπτικά στοιχεία τους.
 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn