900-600.png

 

Σκηνοθεσία Κώστας Νταλιάνης

στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ στο Γκάζι

για 2η συνεχή χρονιά

Από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

“Ο Κύκλος με την κιμωλία” του Μπρεχτ. Ένα έργο που δε χρειάζεται συστάσεις. Πάντα ζωντανό και επίκαιρο, αν και γραμμένο το 1945, μοιάζει σαν να γράφτηκε για να μιλήσει για το σήμερα.  Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, το έργο αντιτάσσει την ανθρωπιά και την καλοσύνη, μια καλοσύνη ενεργητική, αποτελεσματική και χρήσιμη.

Η παράσταση μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη θεατρική σεζόν, θα παρουσιαστεί για 2η χρονιά  στο θέατρο ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, σε μετάφραση – σκηνοθεσία του Κώστα Νταλιάνη, με 12μελή θίασο,  από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Promo Trailer: https://youtu.be/dJYvGtqEYdQ?si=lGx2IsQRXca-0xaJ

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα αιματηρό πραξικόπημα: Θάνατος, πείνα, προσφυγιά. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Μέσα στην αναμπουμπούλα, η Γκρούσα, μια φτωχή υπηρέτρια, βρίσκεται, χωρίς να το καταλάβει, με ένα ξένο παιδί στην αγκαλιά της, ένα αρχοντικό παιδί, το διάδοχο του έκπτωτου μονάρχη, που οι πραξικοπηματίες ψάχνουν να το βρουν και να το σκοτώσουν. Διστάζει η Γκρούσα. Αλλά δεν της πάει η καρδιά να εγκαταλείψει το αθώο βρέφος και να φύγει να γλιτώσει. Παγιδεύεται από την ίδια της την καλοσύνη. Και αρχίζει η μεγάλη της περιπέτεια, ένα ατέλειωτο οδοιπορικό γεμάτο κινδύνους,  με το θάνατο να παραμονεύει ανά πάσα στιγμή για την ίδια και το μωρό, την τύχη του οποίου έχει αναλάβει.
Όταν το νέο καθεστώς ανατραπεί με τη σειρά του από το προηγούμενο, η πραγματική μητέρα θα διεκδικήσει το παιδί της και φυσικά τη περιουσία του. Η λύση θα δοθεί από έναν ανορθόδοξο λαϊκό δικαστή, τον Αζντάκ, που, με τη δοκιμασία του κύκλου με την κιμωλία, θα δώσει τη λύση σε ποιον ανήκει το παιδί.

Ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος.

Κάθε στιγμή του έργου και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μια σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: 
Κώστας Νταλιάνης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Ενδυματολογική επιμέλεια: Πέλαγία Βουτζουλίδου

Μουσική σύνθεση: Φίλιππος Περιστέρης                         

Χορογραφίες: Μαρία Μάργαρη

Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Φωτογράφιση και τρέιλερ : Ορέστης Δικαίος

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Κοσμάς Ζαχάρωφ (Αζντάκ), Φάνια Νταλιάνη (Γκρούσα), Εβίτα Παπασπύρου (Αφηγητής), Αγγελική Λυμπεροπούλου, Θωμάς Βούλγαρης, Μαρία Κολοκυθά, Κατερίνα Κοντογούρη, Ορέστης Στύλος, Ειρήνη Δρακουλέλη, Μαρία Λάμπρου, Γιάννης Τσόρβας, Χρήστος Ζαχάρωφ.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

Δαμοκλέους 8, Αθήνα 118 54 (Γκάζι)

Τηλέφωνα:
210 3470 670,
693 2454 812, 698 1712 406

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook:
https://www.facebook.com/thiasosmodernoikairoi

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 9μ.μ. και Κυριακή στις 7.30μ.μ.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn