SR-ASF-2023-900x600px.jpg

 

Τεχνόπολη - Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 21:30

Οι Science Reactors με χαρά δίνουν το δικό τους παρών στο ASF23 με την ανατρεπτική τους παράσταση Face to Face Science επικεντρωμένη στη θεματική του φεστιβάλ «Διαμόρφωσε το μέλλον σου». Επιστρέφουν στον χώρο απ’ όπου κυρίως ξεκίνησαν, έδωσαν τις περισσότερες παραστάσεις τους (Stand up και Science on Stage), απέκτησαν τους πολλούς fanατικούς τους φίλους και συνέχισαν δυναμικά σε άλλα επιστημονικά φεστιβάλ και όχι μόνο…αναδεικνύοντας, με χιούμορ ένα άλλο πρόσωπο της eπιστήμης.

Στη σκηνή της Τεχνόπολης επτά ταλαντούχοι επιστήμονες, με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης, θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την επιστήμη και θα μιλήσουν, αυτοσχεδιάζοντας, με το γνωστό αντισυμβατικό τους ύφος:

…ο απρόβλεπτος πολεοδόμος-χωροτάκτης με «στοχαστική» διάθεση αναρωτιέται πόσο ελεύθερα επιλέγουμε στη ζωή μας - Κιθαρίστας ή ντράμερ (;) ενώ ο τελείως cool μηχανικός της παρέας θα μας υποδείξει «Πώς να εξοικονομήσουμε ενέργεια σταματώντας τη δίαιτα(!)». Ο βιοχημικός μας …αρμενίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα  και ο απόμακρος αστροφυσικός μας θα αναρωτηθεί κατά πόσο οι ίδιοι οι επιστήμονες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο (!). Τέλος η μόνη γυναίκα της βραδιάς, προπονήτρια/μουσικός, ενώ από μικρή ονειρευόταν να γίνει δέντρο, τώρα μας δίνει ραντεβού σε super market…και όλους αυτούς θα προσπαθήσoυν απεγνωσμένα και με το γνωστό γλαφυρό τους ύφος να συντονίσουν οι παρουσιαστές της βραδιάς, Κωνσταντίνος Περιστέρης και Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος.

Συμμετέχουν οι:

Κωνσταντίνος Περιστέρης (Γυναικολόγος), Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος (Φιλόλογος-Εκπαιδευτής ρητορικής), οι οποίοι θα είναι και οι παρουσιαστές, Αλέξανδρος Σουρτζής (Χωροτάκτης/Πολεοδόμος), Πολυξένη Σπηλιοπούλου (Επιστήμονας του Αθλητισμού), Σταύρος Δημητρακούδης (Αστροφυσικός), Νίκος Παπαδημητρίου (Χημικός/Μηχανικός) και Μάκης Ζωιδάκης (Βιολόγος).

Ιδέα/σχεδιασμός/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

Σκηνοθετεί ο Κώστας Βρεττός.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn