KastellorizoPuzzleFestival-DT.jpg

 

Μπορεί το Καστελλόριζο να δημιουργήσει τον δικό του πολιτισμό;

Αυτός ήταν ο στόχος του τολμηρού εγχειρήματος του 1ου Φεστιβάλ Γρίφων το 2021, και τα κατάφερε! Επιτεύχθηκε με το 2ο Φεστιβάλ αλλά και τα αντίστοιχα φεστιβάλ της Πάτρας και Αθήνας το 2022, και τώρα επανέρχεται, καταξιωμένο και σίγουρο, για να αποδείξει πως είναι πλέον θεσμός.

Κινητήρια δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν ο ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης Πανταζής Χούλης, μαθηματικός, και η Ελένη Γραμματικοπούλου, γνωστή για τη μακρά εμπειρία της στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης. Πλαισιώνονται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της τέχνης που συμμερίζονται το όνειρό τους και με ενθουσιασμό συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πλέον σημαντικό γεγονός του φετινού φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή του ακαδημαϊκoύ κυρίου Σταμάτη Κριμιζή, διεθνώς διακεκριμένοu διαστημικoύ επιστήμονα και πρωτοπόρου ερευνητή με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ και της NASA.

Το Φεστιβάλ, με επίκεντρο τη θεματική των γρίφων αλλά και με παράλληλες επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα, θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές από το νησί αλλά και από τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Χάλκη και την Αθήνα, καθώς και στους ενηλίκους ντόπιους και επισκέπτες, να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία!

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου επιφυλάσσει στους κάθε ηλικίας επισκέπτες του πολλές και ποικίλες εκπλήξεις.

Η όλη οργάνωση πραγματοποιείται από την ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ. (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), όπου το πλέον σημαντικό στοιχείο δράσης της αποτελεί το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, σε συνεργασία με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και με τη στήριξη του δήμου Μεγίστης. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας Στηρίζεται οικονομικά και από ιδιώτες χορηγούς.

Καλωσορίστε ξανά το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, με το καθιερωμένο πλέον μήνυμα: «Δεν επαναλαμβάνουμε απλώς γεγονότα του παρελθόντος, αλλά γράφουμε ιστορία πραγματοποιώντας εξαγωγή παραδοσιακού, καινοτόμου, δημιουργικού πολιτισμού».

➢ από τους Καστελλοριζιούς στο Καστελλόριζο
➢ από το Καστελλόριζο στην υπόλοιπη Ελλάδα
➢ και από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://kastellorizofestival.com/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn