asf18.jpg

 

Τρίτη 10 - Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

1 μεγάλη γιορτή / 3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας / πειράματα επίδειξης / chemistry shows / διαδραστικά εκθέματα / βιωματικές δράσεις / εργαστήρια για παιδιά / κορυφαίοι-ες ομιλητές-ριες | STEM career sessions / stand-up science

Η αναζήτηση επαγγελματικής ταυτότητας αποτελεί ένα μονοπάτι αβεβαιότητας και προβληματισμού, το οποίο οι περισσότεροι/ες νέοι/ες καλούνται να ακολουθήσουν δίχως επαρκή ενημέρωση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχει κάθε κλάδος. Το Athens Science Festival 2023, ως ένα Student Edition ASF, έρχεται να εμπνεύσει μαθητές/ριες και φοιτητές/ριες ώστε να κάνουν με σιγουριά το επόμενο βήμα και να «διαμορφώσουν το μέλλον τους».

Από 10 έως 12 Οκτωβρίου, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τις σύγχρονες καινοτομίες και εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης. Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, θα αναδειχτούν ο θαυμαστός κόσμος των επαγγελμάτων STEM (Science / Technology / Engineering / Mathematics) καθώς και η πληθώρα επιλογών που προσφέρουν αυτά τα επαγγελματικά μονοπάτια.

Οι μαθητές/ριες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης και διαδραστικά εκθέματα, να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια και να παρακολουθήσουν ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες που θα τους/τις συνεπάρουν και θα τους/τις εμπνεύσουν. Ανάμεσα στους κορυφαίους ομιλητές του 3ημέρου βρίσκονται:

  • Ο δρ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, διευθυντής του εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στους «αόρατους» ιούς, έναν θαυμαστό κόσμο που κρύβεται από τα μάτια μας, με σκοπό να εμπνεύσει μαθητές/τριες που έχουν πάθος για τη φαρμακευτική, τη βιολογία και τη χημεία.
  • Ο δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης, αναπληρωτής καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα μεταφέρει στους μαθητές/τριες τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα – όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμα και το να συλλέξεις μετεωρίτες με τη NASA!
  • Ο δρ. Michael Londesborough, ερευνητής του Ινστιτούτου Ανόργανης Χημείας της Τσέχικης Ακαδημίας Επιστημών (CAS), που θα φέρει σε επαφή μαθητές/τριες με τον φαντασμαγορικό κόσμο της χημείας, αποδεικνύοντας πως το επάγγελμα ενός επιστήμονα χημικού δεν περιορίζεται μέσα σε ένα εργαστήριο. Αυτή η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.

Οι φοιτητές/τριες, στα ειδικά σχεδιασμένα για εκείνους/ες STEM Career Sessions, θα λάβουν μέρος σε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια που θα τους προσφέρουν όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να ξενικήσουν μια STEM καριέρα. Πιο συγκεκριμένα, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς μπορείς να φτιάξεις ένα επιτυχημένο δημόσιο επαγγελματικό προφίλ, πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα personal brand που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα και την αξία σου, αλλά και πώς να αναπτύξεις soft skills, όπως η επικοινωνία και η διαπραγμάτευση, για να εκτοξεύσεις την καριέρα σου!

Αν είστε κι εσείς έτοιμοι να «διαμορφώσετε το μέλλον σας», ελάτε στο ASF 2023 Student Edition!

Το Athens Science Festival 2023 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα science νέα!

*Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook και Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

#asf
#ASF2023
#AthensScienceFestival
#ShapeYourFuture

Η προπώληση ξεκίνησε! Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου!

 

Πληροφορίες:
Τρίτη 10 έως Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Εισιτήρια: γενική είσοδος 7 €
Μειωμένο εισιτήριο: 5 € (ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές) με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής
Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και στο δίκτυο των μεταπωλητών του Περισσότερες πληροφορίες: athens-science-festival.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, 11854 – Γκάζι

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn