hig.jpg

 

Συνάντηση χρηματοδοτών και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών!

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το HIGGS διοργανώνει το Donors Speed-Dating Event, την εκδήλωση-θεσμό, η οποία φέρνει σε επαφή εκπροσώπους από επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, πρεσβείες και δημόσιους φορείς, με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ), με στόχο τη γνωριμία και την ενδεχόμενη έναρξη συνεργασιών και πιθανών χρηματοδοτήσεων κοινωφελών σκοπών.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, 27 και 28 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν online ραντεβού (speed dates) των δεκατριών λεπτών, όπου οι ΟΚοιΠ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σύντομα το έργο τους και οι δωρητές-χρηματοδότες να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους.

Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε δώδεκα βασικές κατηγορίες κοινωνικών θεμάτων όπως: ανθρώπινα δικαιώματα, εκπαίδευση, κοινωνική πρόνοια, διαφορετικότητα/ισότητα/ένταξη, γυναικεία ενδυνάμωση/υποστήριξη, οικονομική ανάπτυξη, κυκλική οικονομία, περιβάλλον / κλιματική αλλαγή, μεταναστευτικό/προσφυγικό, πολιτισμός, υγεία και τρίτη ηλικία, με στόχο τη διερεύνηση δυνητικών πεδίων συνεργασίας. To HIGSS Donors Speed Dating Event αποτελεί μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν οι ΟΚοιΠ στην Ελλάδα να γνωριστούν με δυνητικούς δωρητές/χρηματοδότες οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μια εκδήλωση, δημιουργώντας έτσι τη βάση για νέες μελλοντικές συνεργασίες.

Στη φετινή εκδήλωση θα μας τιμήσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους: Bayer Ελλάς, British Embassy Athens, CSR Hellas, Mytilineos SA, OTE Group, P&G, PwC, US Embassy Athens, ΑΒ Βασιλόπουλος, Δήμος Αθηναίων και Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Ίδρυμα Vodafone, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή της εκδήλωσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαίου.

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το HIGGS είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις εφτά χρόνια λειτουργίας (2015-2022), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε διακόσες τέσσερις (204) μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τις να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000 ευρώ, να δημιουργήσουν οχτακόσιες εξηνταμία (861) νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green and Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα του διαλόγου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn