tedx900x600.jpg

 

Τι διαφορετικό θα συναντήσουμε στο TEDx Mavili Square των Ιωαννίνων; Τι αντιπροσωπεύει το μότο εὖtopia του φετινού event;

Αναμένοντας να πραγματοποιηθεί το ετήσιο συνέδριο του TEDx Mavili Square στις 6 Μαΐου στα Ιωάννινα, για το οποίο τα προγνωστικά σε προδιαθέτουν για μια ξεχωριστή εμπειρία με εκλεκτούς ομιλητές και ουσιαστικές παρουσιάσεις, συναντήσαμε τους κ Δημήτρη Λύτη, υπεύθυνο τομέα Career και Δημήτρη Νάκο,υπεύθυνο τομέα Identity τουTEDx Mavili Square που μας μίλησαν για την «εὖtopia» της φετινής διοργάνωσης.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο υβριδικό event του TEDx Mavili Square επιστρέφει στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων. Πείτε μας τα συναισθήματά σας.

Δ. Λύτης: Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πραγματοποίηση της συνέντευξης αυτής. Όπως αναφέρετε, έκτη συνεχόμενη χρονιά για το TEDx Mavili Square φέτος, συνεπείς στο ραντεβού μας και ένα Overflow συναισθημάτων κατακλύζουν την οργανωτική ομάδα της διοργάνωσης μας αναζητώντας τη δική μας TEDx ευτοπία. Φυσικά η αγωνία μας για την ημέρα της διοργάνωσης μπορώ να πω, ότι, ξεχωρίζει στα συναισθήματα μας. Καθώς για ακόμα μια χρονιά θεωρούμε, ότι η δουλειά που έχει γίνει αναφορικά με το περιεχόμενο αλλά και τους άλλους τομείς είναι εξαιρετική και θέλουμε αυτό να το λάβει και το κοινό μας.

Δ. Νάκος: 6η συνεχόμενη χρονιά και επιστρέφουμε πιο ανανεωμένοι και γεμάτοι από ποτέ, τα συναισθήματα ανάμεικτα καθώς σίγουρα υπάρχει η αγωνία για το πώς θα κυλίσουν τα πράγματα και αν το κοινό φύγει με μόνο θετικά συναισθήματα και σίγουρα ανυπομονησία για το αν θα κυλίσουν όλα ομαλά. Βέβαια το βασικό μας συναίσθημα είναι η ατελείωτη χαρά και ο ενθουσιασμός για το event καθώς όλοι οι κόποι μας έρχονται για να μας ανταμείψουν.

Γιατί νομίζετε πως υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό;

Δ. Νάκος: Γιατί έχουμε καταβάλει τεράστια προσπάθεια και τα αποτελέσματά μας πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένα μέρος της μεγάλης ανταπόκρισης είναι οι ομιλητές μας καθώς και τα θέματα που έχει επιλέξει ο καθένας τους. Ωστόσο φέτος υπάρχει και η επιλογή του Μavilian’s Career Fair όπου το κοινό θα μπορέσει να ενημερωθεί αλλά και να βρει εργασιακές ευκαιρίες από κορυφαίες εταιρίες.

Δ.Λύτης: Το TEDx Mavili Square μέσα από την πορεία του όλα τα προηγούμενα χρόνια ανέδειξε ιδέες, που όντως άξιζε να διαδοθούν από διακεκριμένους ανθρώπους στον τομέα τους. Όσα αναφέρονται παραπάνω σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό, το μεράκι την αγάπη των διοργανωτών και το γεγονός, ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχουν παρόμοιες εθελοντικές δράσεις δημιούργησε με το πέρασμα των χρόνων στο κοινό μια αρκετά μεγάλη έλξη για τη διοργάνωση μας. Έτσι πλέον η διοργάνωση μας συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα TEDx events της χώρας. Κλείνοντας, θα θέλαμε να υποσχεθούμε στους συμμετέχοντες, ότι για ακόμη μια χρονιά το TEDx Mavili Square θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη.

Τι να περιμένουμε από το φετινό Tedx;Τι διαφορετικό θα συναντήσουμε;

Δ. Νάκος: Σίγουρα απίστευτες ομιλίες που θα βοηθήσουν το κοινό στο να   ανακαλύψει τη δική του ευτοπία. Ομιλίες που θα δώσουν ώθηση, κίνητρο και ελπίδα στο κοινό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της εποχής. Εκτός από αυτό θα δοθούν ευκαιρίες στο κοινό να βρει εργασία ή τουλάχιστον να ενημερωθεί για την εύρεση εργασίας από τους ειδικούς.

Δ. Λύτης: Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ομιλητές και συνεργάτες του TEDx Mavili Square 2023.Eίμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα δώσουμε στο κοινό μας εξαιρετικό περιεχόμενο τόσο με τις ομιλίες και τα performances που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην κεντρική σκηνή όσο και στην εναλλακτική σκηνή. Όσον αφορά τα διαφορετικά πράγματα που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες φέτος, διαπιστώσαμε, ότι ίσως έχει ενδιαφέρον μια νέα δια ζώσης σκηνή με ομιλίες πάνω σε θέματα καριέρας για άτομα που βρίσκονται στο ενεργό εργατικό δυναμικό της χώρας αλλά και φοιτητές. Καθώς δεν υπάρχει κάποια παρόμοια διοργάνωση στην πόλη μας. Έτσι δημιουργήσαμε μια νέα σκηνή την "Corporate stage" στην όποια περισσότερες από 10 εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμοί θα πραγματοποιήσουν ομιλίες. Επιπρόσθετα πέρα από τις ομιλίες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πάνω από 18 εταιρείες θα βρίσκονται στο χώρο μας με περίπτερα ενημέρωσης για νέες θέσεις εργασίας και προσωπικές για συμβουλές καριέρας προς τους συμμετέχοντες που το επιθυμούν. Κλείνοντας φέτος έχω την χαρά και την τιμή να είμαι υπεύθυνος της "Corporate stage" και υπόσχομαι στο κοινό μας ότι η νέα μας προσθήκη θα τους προσφέρει μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία πρωτόγνωρη θα έλεγα για TEDx δεδομένα που ελπίζω και εγώ και οι συνεργάτες μου ότι θα είναι χρήσιμο εφόδιο στο δρόμο προς την εργασιακή τους ευτοπία.

Πως προέκυψε το φετινό μότo TEDx Mavili Square εὖtopia; Τι αντιπροσωπεύει;

Δ. Λύτης: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην αρχή του συγκροτήθηκε η ομάδα εύρεσης θέματος για το TEDx Mavili Square 2023 με συμμετοχή από διάφορα μέλη της ομάδας διοργάνωσης. Έπειτα σε ένα διήμερο workshop που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων η παραπάνω ομάδα μετά από πολλή δουλειά και προσπάθεια κατέληξε στα δύο επιλαχόντα θέματα. Μετά από ψήφιση προέκυψε η εὖtopia. Η εὖtopia είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον μότο διότι αντιπροσωπεύει την ίδια τη ζωή και το πως ένας άνθρωπος καταφέρνει να πετύχει μέσα από προσπάθεια και διαρκή αγώνα φτάνει στην ιδανική γι’ αυτόν διαβίωση με βάση τα όνειρα και τους στόχους του άσχετα αν σχετίζεται με υλικά αγαθά ή όχι.

Δ. Νάκος: Μετά το overflow συναισθημάτων θελήσαμε να σκεφτούμε και να βάλουμε στον εαυτό μας έναν μεγάλο στόχο. Ποιος ήταν αυτός; Φυσικά να καταφέρουμε μέσω από το event μας, να κάνουμε τον κόσμο στις δύσκολες αυτές εποχές, να ελπίσει, να σκεφτεί ότι «αφού το κατάφερε αυτός, μπορώ και εγώ», ότι «μπορώ να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου, αρκεί να το θέλω πραγματικά», Αυτός ο στόχος μας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις ομιλίες μας καθώς και τις εργασιακές ευκαιρίες, ώστε να μπορέσει ο καθένας να φτάσει σε αυτό που πάντα ονειρευόταν, στην ευτοπία του, δηλαδή στην επίτευξη του ιδανικού δυνατού κόσμου που θέλουμε και παράλληλα ελπίζουμε να βρει το κοινό μέσα από το event μας.

Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη

Δ/ντρια Σύνταξης,stentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn