900x600_v1.png

 

Το HIGGS, ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος ενδυνάμωσης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώνει το συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 με θέμα «Η σημασία του κοινωνικού αντικτύπου». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου 2023 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών τα τελευταία χρόνια είναι η ανάδειξη του ρόλου και του αποτυπώματός τους μέσα από τη μέτρηση και την τεκμηρίωση του θετικού τους κοινωνικού αντικτύπου.

Στόχος του φετινού συνεδρίου Φιλανθρωπία 2.0 είναι να προωθήσει έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από το ρόλο των μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών, αλλά και τον κοινωνικό αντίκτυπο που αυτές έχουν ως μοχλοί ανάπτυξης της κοινωνίας.

Σημαντικά στελέχη από οργανώσεις της ΚτΠ, κοινωφελή ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  θα μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους, αναδεικνύοντας επιτυχημένα παραδείγματα και best practices στον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες (επισκέπτες και ομιλητές) θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δικτυωθούν μέσα από speed networking sessions, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συνεδρίου. Αυτά τα sessions θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης όλων των φορέων.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS αναφέρει: «Φιλοδοξούμε το συνέδριο να συμβάλει σε μια νέα οπτική για τον πολύπλευρο και πολυδιάστατο ρόλο των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Ως ένας από τους λίγους φορείς που υλοποιούν δράσεις κοινωνικού αντικτύπου, έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε επιτυχημένα παραδείγματα και να προσφέρουμε απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία στις κοινωφελείς οργανώσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα είναι προσανατολισμένο σε θετικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας».

Εγγραφές

Δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγοί και Δωρητές

Μεγάλος Χορηγός του συνεδρίου είναι η Eurolife FFH.

Δωρητές του συνεδρίου είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Helidoni Foundation.

Προϊοντικοί Xορηγοί είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος και το Flocafe.

Χορηγοί Επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η αθηΝΕΑ, το Επιχειρώ, το Csrnews.gr, το CSR & ESG Review, το Skywalker, ο Στέντορας, το Startupper και το Voria.gr.

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το HIGGS είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας (2015-2022), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 204 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000 ευρώ, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα του διαλόγου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn