WIT_002.png

 

Στην έναρξη του προγράμματος «INCO Academy-Work in Tech», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Google.org και της Coursera, περνά η Mexoxo,  που δραστηιοποιείται στην εκπαίδευση, ενδυνάμωση και διασύνδεση γυναικών.  To «Work in Tech» είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης στον τομέα της τεχνολογίας που απευθύνεται σε γυναίκες και παρέχει υποτροφίες διάρκειας 158 ωρών, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει και εκπαιδεύσει 500 γυναίκες να απασχοληθούν στον χώρο της τεχνολογίας μέσω των προγραμμάτων IT support & project management και έχει ως στόχο το 50% των συμμετεχόντων γυναικών να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε είτε να αποκτήσει μια θέση εργασίας, να ανοίξει την πόρτα για την αγορά εργασίας στον χώρο της τεχνολογίας και να κάνει upskilling ή reskilling.

Το «INCO Academy-Work in Tech» προσφέρει σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στην τεχνολογία ευκαιρίες να αποκτήσουν δωρεάν εκπαίδευση και αναγνωρισμένη πιστοποίηση με την υποστήριξη του Google.org. Ολοκληρώνοντας όλα αυτά τα στάδια της εκπαίδευσης, κάθε γυναίκα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της να εργαστεί στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών.

Το όραμα του οργανισμού είναι να εκπαιδεύσει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξεπεράσουν τα όρια και τα στερεότυπα που τους έχουν επιβληθεί από την κοινωνία. Προσφέροντας γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε γυναίκες που δεν είχαν την ευκαιρία, ο οργανισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους, ενώ μετά την εκπαίδευσή τους παρακολουθεί την πρόοδό τους και τις οδηγεί «στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή» για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn