Giving_Tuesday_Thank_You_After.jpg

 

Την  Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 γιορτάστηκε σε περισσότερες από 85 χώρες του κόσμου η #GivingTuesday, το  παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που το HIGGS έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021. 

Στη χώρα μας, παρόλο που το κίνημα είναι σχετικά καινούργιο, πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, ιδιώτες και άλλοι φορείς πανελλαδικά, με έναυσμα την ημέρα της #GivingTuesday έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας αφιλοκερδώς, με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε». Αυτές τις δράσεις και τον αντίκτυπό τους μπορεί να δει κάποιος στο www.givingtuesday.gr.

Η ιδέα της ημέρας #Giving Tuesday γεννήθηκε το 2012. Σκοπός της ήταν να δώσει μια «ευκαιρία» στους ανθρώπους να δείξουν τη γενναιοδωρία τους μια συγκεκριμένη ημέρα μέσα στον χρόνο, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου συνολικά. Η φαινομενικά απλή αυτή ιδέα βρήκε ανταπόκριση και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανώσεις σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το παγκόσμιο κίνημα #GivingTuesday έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας και εμπνέει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Το HIGGS, ως επίσημος φορέας του κινήματος στην Ελλάδα και με το σύνθημα #GivingEveryTuesday, προσκαλεί ιδιώτες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και άλλους φορείς, οι οποίοι είτε συμμετείχαν ενεργά στην #GivingTuesday εiτε θέλουν να συμμετέχουν να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους προς έναν αξιόλογο κοινωνικό σκοπό, αποδεικνύοντας ότι η γενναιοδωρία μπορεί να γιορτάζεται όλο τον χρόνο.

Από την πιο απλή πράξη αλληλεγγύης προς έναν συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ανάγκη μέχρι την οικονομική υποστήριξη μιας οργάνωσης ή ενός φορέα με κοινωνικό αντίκτυπο ή απλώς την κοινοποίηση μιας κοινωφελούς πρωτοβουλίας που μας εμπνέει στα social media, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας αυτή την GivingTuesday είναι να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και της γενναιοδωρίας, η οποία μπορεί να μας συνοδεύει κάθε μέρα και όχι μόνο μια Τρίτη κάθε χρόνο».  

Περισσότερες πληροφορίες, εργαλεία και χρήσιμο υλικό για την ημέρα γενναιοδωρίας μπορείτε να βρείτε στο www.givingtuesday.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας της δράσης GivingTuesday είναι το CSRNews,το CSR&ESGReview,το Επιχειρώ και το Skywalker.

Υπεύθυνη επικοινωνίας

Λένα Παναγιωταρέα, ProjectManagerHIGGS

Τηλ.: 6932 730449

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS lHigher Incubator Giving Growth &Sustainabilityl είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τo HIGGS είναι πρωτοπόρο στο

οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη

κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 6 χρόνια λειτουργίας (2015-2021), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 178 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000 €, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελουμένους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green& Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος.

Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες,

δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και

διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα σχετικών διαλόγων.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn